Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πόλεμο στους δημοσίους υπαλλήλους…

…κηρύσσει το εξώφυλλο του περιοδικού «Economist», και αυτό αρκεί για να γίνει αντιληπτή η γραμμή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην καπιταλιστική νεοφιλελεύθερη Ευρώπη.
Επομένως μη κατηγορούμε άδικα τον ΓΑΠ, ντιρεκτίβες ακολουθεί ο άνθρωπος κι όπως πάντα πρόθυμος και χωρίς να υπολογίζει πολιτικά κόστη και τέτοιες αηδίες.
Ο εχθρός πρέπει να υπάρχει και να κατονομαζεται, κάθε φορά και διαφορετικός ανάλογα με τη σημασία του.

6 σχόλια:

hackaday είπε...

Εννοείται ότι ο ΓΑΠ ακολουθεί εντολές. Ένα ανθελληνικό πιόνι είναι. Πιστεύεις ότι έχει την ικανότητα να κυβερνήσει;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Είσαι καλά; ;-)

Panagiotis είπε...

Έχει δεν έχει ικανότητα (την απάντηση την ξέρουμε, απλά πρέπει ν' αρχίσω την πρόταση κάπως) αφού είμαστε στο ΔΝΤ θα μας χορέψουν όπως θέλουν.
Και γι' αυτό συνεχίζω να λέω ότι είχε ο ΓΑΠ την χρυσή ευκαιρία, πριν το ΔΝΤ, να κηρύξει πτώχευση αλλά δεν το έκανε, για να μας πηδάει το ΔΝΤ για τα επόμενα 500 χρόνια, στην κυριολεξία. Θα υποφέραμε καμιά 10αριά χρονάκια με την πτώχευση (ίσως και λιγότερα) αλλά θα ελέγχαμε την κατάσταση. Τώρα χοροπηδάμε στο ρυθμό που μας παίζουν.

Καλά αφού οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μας πρόσφεραν δάνειο με καλύτερους όρους γιατί δεν το πήρε απ' αυτούς?

Panagiotis είπε...

Είδες, ξέχασα να πω αυτό που ήθελα. Το public sector unions δεν εννοεί τους δημόσιους υπάλληλους αλλά τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τώρα μεταξύ μας, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, πόσους δημόσιους υπάλληλους έχετε δει που αξίζει η δουλειά που κάνουν? Οι περισότεροι (δυστυχώς) δεν παράγουν έργο ανάλογο με τα λεφτά που παίρνουν. Και γι' αυτό πιστεύω φταίει το ότι δεν μπορούν να τους σχολάσουν με τίποτα.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Παναγιώτη, όσον αφορά τα δάνεια, η απορία απαντάται από την συνέχεια.
Όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, εν τάξει τα συνδικάτα των δημ. υπαλλήλων τους εκπροσωπούν. Για την αποδοτικότητα, και τον ιδιωτικό αν τον αφήσεις χωρίς έλεγχο το ίδιο θα ισχύει. Είναι η παντελής έλλειψη οργάνωσης του κράτους που ευθύνεται για όλα τα στραβά.
(νομίζω...)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστή επιλογή ανάρτησης. Η επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους, αν και δεν είναι πρωτοφανής, είναι παγκόσμια. όλα σε λίγο θα δοθούν σε ιδιώτες...