Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Καθημερινές απάτες

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης, αυξήθηκαν τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ (από 0,60 με δικαίωμα μετεπιβίβασης εντός 70’ σε 0,80 χωρίς αυτή τη δυνατότητα). Εκτός αυτού ο «κοινωφελής» αυτός οργανισμός α ρ α ί ω σ ε τα δρομολόγιά του με αποτέλεσμα ο συνωστισμός στα λεωφορεία να είναι απίστευτος. Αν κάποια αρχή κάνει έναν έλεγχο τις ώρες αιχμής δια διαπιστώσει τουλάχιστον 20% υπεράριθμους επιβάτες με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των επιβατών και την ομαλή συμπεριφορά του οχήματος.
Αλλά ποιος να ασχοληθεί; Μήπως οι εξουσιαστές μας έχουν μπεί ποτέ σε αστικό;
Μια άλλη κατηγορία απατεώνων είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Εξετάζοντας το ασφαλιστήριο συμβόλαιό μου είδα: «υλικές ζημίες προς τρίτους 750.000€»!!! (με το αντίστοιχο ασφάλιστρο βέβαια). Δηλαδή είμαι καλυμμένος αν πάρω σβάρνα και καταστρέψω ολοσχερώς 10 αυτοκίνητα από Πόρσε Καγιέν και πάνω. Είναι δυνατό να συμβεί αυτό; Φαίνεται πως το αρμόδιο υπουργείο που εγκρίνει τέτοιες καλύψεις, θεωρεί ότι είναι. Στο ίδιο συμβόλαιο με καλύπτουν για ζημιές 100.000€ από ανασφάλιστο όχημα, την ίδια στιγμή που εκτιμούν την αξία του αυτοκινήτου μου σε 13.200€.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το θέμα με τις ασφαλιστικές δεν είναι τα νούμερα. Το πρόβλημα είναι ότι ότι από ένα πόσο και πάνω πρέπει να πας έσω δικαστικής απόφασης. Δες τα ψιλά γράμματα, για να αντιληφθείς τις εξαιρέσεις. Διάβασε το ίδιο το συμβόλαιο πέραν των καλύψεων.

Panagiotis είπε...

Γιάννη,
για τις ασφάλειες δεν είναι μόνο οι υλικές ζημιές, αν, χτύπα ξύλο, χρειαστεί να καλύψει νοσοκομεία κτλ τα 100Κ ίσως και να μην φτάσουν.

tzonakos είπε...

Συγχύζομαι νυχτιάτικα ...