Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη η πρωτοπόρος!

Όλοι θα τον θυμούνται τον Δήμαρχο, ακόμα και οι επερχόμενες γενιές που δεν θα τον έχουν ζήσει. Θα τον θυμούνται πάντα από αυτά που έκανε για την πόλη και τα έργα που άφησε πίσω του. Και δεν μιλάω για το νέο παραλιακό πάρκο, ούτε για το εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής του νέου Δημαρχείου, ούτε για τα καγκελάκια της Τσιμισκή, ούτε για τους ποδηλατοδρόμους. Μιλάω για το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας, αυτό που πάντα ήθελε όχι μόνο η Θεσσαλονίκη αλλά και η κάθε πόλη. Αυτό που κανείς δήμαρχος σε καμιά πόλη δεν σκέφτηκε και δεν έκανε πράξη. Ποια Παρίσια και Λονδίνα και Βιέννες και Ν. Υόρκες τώρα; Πνίγονται στη σκόνη που αφήνει πίσω της η Θεσσαλονίκη καθώς με γιγάντια άλματα πορεύεται στο πεπρωμένο της. Το έμβλημα της πόλης θ’ αλλάξει, τι να μας πούνε τώρα Λευκοπύργοι και Καμάρες και Ροτόντες; Τουρίστες από κάθε άκρη της γής θα συρρέουν προκειμένου μαζί με τους ντόπιους να απαντήσουν επιτέλους στο προαιώνιο ερώτημα που βασανίζει τον άνθρωπο από καταβολής κόσμου:
"Πόσες μέρες μένουν για να τελειώσει ο χρόνος;"
σημ. δεν είναι πλάκα, δεν είναι ρολόι χαλασμένο, είναι ακριβώς αυτό που περιγράφω, αντίστροφος μετρητής των ημερών του χρόνου, αύριο θα δείχνει 350, μεθαύριο 349 κ.ο.κ.

9 σχόλια:

tzonakos είπε...

Ενα ρολόϊ μέτρησης της λαϊκής αγανάκτησης μήοως υπάρχει ;

Ανώνυμος είπε...

Άσχετε! Μετράει τις μέρες που απέμειναν για να αρχίσει ο εορτασμός για τα 100 χρόνια από το 1912. Καταδικάζουμε ό,τι δεν καταλαβαίνουμε; Για φασισμό μου κάνει αυτό.

Swell είπε...

Tον προτείνατε για το βιβλίο Γκίνες;

Ανώνυμε, με τον Παπαγεωργόπουλο τόσα χρόνια μετά το 1912, δεν μου κάνει και για επέτειο που πρέπει να τη γιορτάζουμε...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Του Παπαγερωγόπουλου; Δεν το ήξερα...

Τασος είπε...

δεν είναι ρε μπούφε αντίστροφη μέτρηση του χρόνου, είναι το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και σηματοδοτεί την έναρξη των σχετικών εκδηλώσεων.
Αλλά όλοι αποκτήσατε άποψη και κρύο χιούμορ.
Δεν πειράζει, η άποψη είναι σαν την κωλοτρυπίδα, όλοι έχουμε από μία, δικαιούσαι κι εσύ.

Κι όπως υπάρχουν βρώμικοι κώλοι, υπάρχουν και ηλίθιοι αρθρογράφοι του κώλου, όπως εσύ, που επιτείνουν τη βλακεία τους προσπαθώντας να γράψουν΄"έξυπνα"
Στόκοι όμως σαν εσένα, είναι το αλατοπίπερο της ζωής.
Με ποιούς θα γελάμε τώρα που πέθανε ο Χατηχρήστος;

Ανώνυμος είπε...

Blogger, είσαι για πολλές μπάτσες αγόρι μου.
Δε γαμάς που δε γαμάς, δε σταματάς και το μπλόκιγκ;

Panagiotis είπε...

Ρε παιδιά, sorry, αλλά αυτό το ρολόϊ έχει πουθενά κάτι που να λέει τί είναι? Μία πλάκα, κάτι τελος πάντων?

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Δεν επιστέφω τους χαρακτηρισμούς σε όσους μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα: Αν είναι έτσι, γιατί τις παραμονές των Χριστουγέννων μετρούσε 7, 6, 5...;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Κι αφού κανείς από τους ευγενικούς κυρίους δεν απάντησε στο ερώτημά μου, κατεβαίνω κι εγώ στο επίπεδό τους.
Ποιος σας είπε ρε μαλάκες ότι όποιος περνάει από εκεί καταλαβαίνει την αντίστροφη μέτρηση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και όχι ότι είναι ένα ρολόι χαλασμένο;
Ανώνυμε 1, φασισμός είναι να καταδικάζεις όποιον δεν έχει την ανώτερη ευφυΐα του Παπαγεωργόπουλου και την δική σου (φυσικά).
Τάσο, όλοι έχουν από μια κωλοτρυπίδα όπως λες, εκτός από εσένα που έχεις και μια δεύτερη στο στόμα. Είναι φανερό απ’ όσα λες. Κι αν είσαι αυτός που νομίζω, επιβεβαιώνομαι.
Ανώνυμε 2, αυτή που σού ‘πε κάτι τέτοιο, δεν θέλω να σε πικράνω αλλά είναι μια ψευτρού άλλο πράγμα…