Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΟΠΑΠ

Όταν κάποιος διαφημίζει το προϊόν του, προσδοκά αύξηση των πωλήσεων τέτοια, που στην χειρότερη περίπτωση θα ισοσκελίζεται η διαφημιστική του δαπάνη.
Τώρα που ο ΟΠΑΠ έχει γεμίσει όλες τις φανέλες της Σούπερ Λιγκ (τρομάρα μας) με διαφημίσεις Κίνο, Λόττο, Πάμε στοίχημα, Τζόκερ, ΠΡΟ ΠΟ κλπ προϊόντα υψηλής ποιότητας, προσδοκά άραγε αύξηση του τζίρου του ανάλογη των εκατομμυρίων που δίνει στις ομάδες; Αποκλείεται!
Εν μέσω οικονομικής κρίσης λοιπόν, για ποιο λόγο δίνονται χρήματα (έσοδα του δημοσίου) σε ιδιωτικές ΑΕ; Δεν υπάρχουν άλλες τρύπες να βουλώσουμε παρά αυτές που δημιουργούν αδιαφανώς κάθε χρόνο οι μεγαλομέτοχοι των ΠΑΕ; Ακόμα και στον «πολυμετοχικό» που το χρήμα έπεσε άφθονο, η εταιρία είναι καταχρεωμένη.
Αλλά ξέχασα, το γήπεδο πρέπει να υπάρχει για να εκτονώνεται ο κάθε είδους πικραμένος, κάτι σαν βαλβίδα ασφαλείας όταν το καζάνι βράζει…

8 σχόλια:

Swell είπε...

Μην τρελαθούμε, η βαλβίδα ασφαλείας λειτουργεί και χωρίς τη διαφήμιση εκατομμυρίων. Απλά, τα χρήματα αυτά όπως και τα χρήματα που πηγαίνουν σε άλλους ιδιώτες (διόδια), εξασφαλίζουν τη μοναδική στήριξη και υποστήριξη που έχει η κυβέρνηση, αυτή που δεν βρίσκει πλέον πουθενά αλλού.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ξέρεις ότι δεν το σκέφτηκα, έτσι; Σαφώς και είμαι κατά του ΟΠΑΠ επειδή ακριβώς καλλιεργεί τη λογική του τζόγου. Τους έχω δει πώς κάθονται στα καφενεία και φανατισμένοι αποκοιμιούνται για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, την ιδέα της επιχορήγησης ιδιωτικών εταιρειών (όπως και τα κανάλια) δεν τη σκέφτηκα. Έχεις δίκιο. Απόλυτο δίκιο, όπως ο Swell.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου και συνεχίζω θέτοντας ένα ερώτημα ακόμα. Γιατί να υπάρχουν τόσοι αστυνόμοι στο γήπεδο κάθε Κυριακή; Ποιος τους πληρώνει όλους αυτούς; Μήπως η ομάδες; Όχι βεβαία, εμείς τους πληρώνουμε κι αυτούς. Στο δικό μου σπίτι όμως έχει να περάσει απ’ έξω αστυνόμος πολλά χρόνια. Και γιατί να διαταράσσεται η κοινωνική γαλήνη και ηρεμία κάθε φορά που γίνεται αγώνας. Έχεις επεισόδια; Κλείσε την ομάδα Α.Ε., όπως θα έκανες πχ. αν το κατάστημα έχει τη μουσική στη διαπασών κι ενοχλεί τους περίοικους. Αλλά εδώ έχουμε μάθει να λειτουργούμε με δυο μέτρα και δυο σταθμά, μπορεί και τρία!!!

Panagiotis είπε...

Ν' αλλάξω λιγάκι το θέμα? Όχι τελείως, έτσι λιγάκι. Είχα μιά συζήτηση μ' ένα φιλαράκι χτές για το γενικό θέμα της οικονομίας μας και βασικά σε περιόδους παρακμής αυτά που αποδίδουν χρήμα είναι ο τζόγος, οι π@#τάν3$ και τα ναρκωτικά... Ο ΟΠΑΠ δηλαδή να μην χάσει απ' το μερτικό του, πρέπει να διαφημίσει, για να μην τον ξεχνάμε..

"Είμαστε η αδικημένη γενιά του '60
δίχως κατοχή και πείνα"
που λέει και ο Πανούσης. Έρχεται η πείνα. Όσο για κατοχή, έχουμε απ' αυτό εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν το καταλάβαμε...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Όλοι προσθέσατε κι από κάτι.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σιγά μην αφήναμε την ανάρτηση να μείνει λειψή επειδή τεμπέλιασες εσύ :)))

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Δεν τεμπελιάζω, παλεύω την ανάρτηση για το μεταναστευτικό και με παιδεύει η σωστή και μη παρεξηγήσιμη έκφραση της θέσης μου
;-)

ΑΝΔΡΕΑΣ είπε...

ο ΟΠΑΠ τα έξοδα θα τα βγαλει και πολυ γρήγορα μαλιστα π.χ. ΠΑΟΚ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1 (ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ
ΣτΟΝ 1...450000 Ε ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Χ....45000 Ε ΚΑΙ ΣΤΟ 2πλο....8500ε)σε ένα μονο αγώνα εσοδα περιπου 400000ευρω.Αγωνας ΑΡΗΣ- ΞΑΝΘΗ 0-1 Αναλυτικά στοιχεία στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ!!