Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο Πάγκαλος και ο ρόλος του

Κανονικά δεν έπρεπε να δίνουμε την παραμικρή σημασία σ’ αυτόν τον ελεεινό χουλιγκάνο της πολιτικής. Κανονικά δεν έπρεπε να βρίσκεται όχι στο προσκήνιο, αλλά ούτε καν ανάμεσά μας. Η όλη διαδρομή του χαρακτηρίζεται από κατάπτυστες συμπεριφορές, φασιστική νοοτροπία, θρασύτητα και αλητεία. Είναι προσβολή και να τον ακούς και να τον βλέπεις. Όμως αυτό τον ρόλο του ανέθεσαν, αυτόν υπηρετεί με πάθος και ικανοποίηση. Τον ρόλο του αποπροσανατολιστή, που τραβάει τα φώτα των πρόθυμων ΜΜΕ από τα πραγματικά φλέγοντα θέματα στην αθλιότητα των κατά καιρούς δηλώσεών του. Και γι αυτό δεν τον κουνάει κανείς. Από την περίφημη δήλωσή του για την Γερμανία που έσπευσε να την ανακαλέσει (κωλοτούμπας) στο «πέταξέ τον αμέσως έξω απ’ την Πρεσβεία» της υπόθεσης Οτσαλάν, την σημαία στα Ίμια «που θα την έπαιρνε ο άνεμος», το «μαζί τα φάγαμε» την «αντιπαραγωγικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» τους «φασίστες διαδηλωτές» τους «κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους» όλα αυτά τέλος πάντων που χαρακτηρίζουν την πορεία του.
Γι αυτό όταν θα πεθάνει, θα βγούν οι διάφοροι εκπρόσωποι της φάρας του και θα αναφέρονται στον εκλιπόντα σαν «ο ασυμβίβαστος πολιτικός» «ο αγωνιστής της Δημοκρατίας» «ο ακαταπόνητος εργάτης» «ο πάντα στην πρώτη γραμμή» «ο ευπατρίδης» και άλλα συνηθισμένα σ’ αυτές τις περιπτώσεις ψεύδη.
Γι αυτό αγνοείστε τον. Δεν αξίζει ούτε το σάλιο σας!

3 σχόλια:

Swell είπε...

Οταν πεθάνει, εγώ θα πω ότι πέθανε ο πιο αυθεντικός εκπρόσωπος του όλου ΠΑΣΟΚ.

tzonakos είπε...

Ειναι αλήθεια οτι πράγματι οπως λεει ο swell, πολλοί πασοκτζήδες έχουν μια νοοτροπία πάγκαλου χωρίς αυτο να σημαίνει απαραίτητα οτι ειναι σαν αυτόν.
Κάποτε εθεωρείτο καλό πολιτικό μυαλό, απο τους λίγους που παράγουν πολιτική, ωστόσο ειναι χοντράδες αυτά που λεει, ο τρόπος που τα λέει ειναι χοντροκομμένος και θα έπρεπε να ειναι πιο προσεκτικός γιατι ακόμα κι οταν λέει αλήθειες, ελάχιστοι τις αποδέχονται κι ετσι χάνει το δίκιο του που λέμε.
Θα του σύστηνα να αποσυρθεί απο την ενεργό πολιτική.
Ασχετο αλλα χτές ανακάλυψα οτι εχει γράψει βιβλίο "με τον Αντρέα στην Ευρώπη"... και συγγραφεύς ο μίστερ 59 ακίνητα !

Panagiotis είπε...

Πάγκαλος, ο Μέγας Κλανιάρης. Κυριολεκτικά. Έτσι θα περάσει στην ιστορία.