Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Επάγγελμα: Αισιόδοξος

«Είμαστε κατ’ επάγγελμα αισιόδοξοι»!!!
Αυτή την μεστή και ρεαλιστική δήλωση έκανε το πρωί της Τρίτης του ανασχηματισμού ο Λοβέρδος (το κ. σκοπίμως παραλείπεται). Γιατί να μην είναι αισιόδοξος; Αφού δοξάστηκε στο προηγούμενο πόστο του, τώρα ανέλαβε δράση σε ένα άλλο πεδίο δόξας λαμπρό. Και γι αυτόν και για τον Χρυσοχοΐδη, και για την Μαριλίζα και για άλλους και άλλες. Ξαναβγήκε στο κλαρί η Μιλένα και οι Παπουτσής και κάποιοι άλλοι γίγαντες.
Ο ανασχηματισμός αύξησε τα μέλη της κυβέρνησης κατά 30%, άρα και τα κονδύλια των αμοιβών τους, ανάλογη αύξηση των ανθρώπων της ασφάλειάς τους, για να μην συνυπολογίσουμε τα κόστη από τις αλλαγές στα ονόματα υπουργείων (νέες ταμπέλες, καινούργια επιστολόχαρτα και φάκελοι) κι άλλα αυτοκίνητα, νέα γραφεία και ενδεχομένως νέες διακοσμήσεις, μιας και αρμοδιότητες αναδιανεμήθηκαν, νέα υπουργεία δημιουργήθηκαν ή άλλα, όπως το Ναυτιλίας, επανασυστάθηκαν. 48 υπουργοί, αναπληρωτές, υφυπουργοί, συν σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι «ων ουκ έστι αριθμός». Σε 4 υπουργεία συνυπάρχουν υπουργός, αναπληρωτής υπουργός και 2 υφυπουργοί. ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ! Μπορεί όμως να σκέφτηκε ο φωστήρας, «δεν μπορεί, από τους 4 κάποιος θα είναι ικανός». Αλλά προς τι όλος αυτός ο τζερτζελές; Αν κάποιοι κρίθηκαν επιτυχημένοι γιατί άλλαξαν υπουργείο; Αν θεωρήθηκαν αποτυχημένοι γιατί τους δόθηκε δεύτερη ευκαιρία και δεν πήγαν σπίτι τους; Και γιατί να θεωρούνται υπεύθυνοι οι υπουργοί; Αυτοί χαράζουν και εφαρμόζουν πολιτική; Δεν ακολουθούν τη γραμμή που τους δίνει ο πρώτος τη τάξει υπάλληλος των επικυρίαρχων; Αξιοσημείωτο είναι ότι η κυβέρνηση έχει πια δύο που σαν μαθητές πρέπει να ήταν «απουσιολόγοι» (ελπίζω να γίνεται αντιληπτό τι εννοώ). Εκτός από τον Πεταλωτή, έχουμε αναβαθμισμένο τον Δρούτσα. Ελπίζω, σαν υπουργός πιά, να είναι λιγότερο δουλικός και γλοιώδης όταν ξανασυναντηθεί με τον Νταβούτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: