Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ευχές και απορίες

Νίκο Κωνσταντόπουλε
Καλή συνέχεια στην πορεία σου και… ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!
Γιάννη Μπουτάρη
Σα να μην πέρασε καιρός που σ’ έβλεπα στο ίδιο πάνελ με τον Μάνο κι έναν άλλο εξ ίσου αποτυχημένο να ανακοινώνετε την ίδρυση πολιτικού φορέα. Και τώρα ξανά υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Τελικά φαίνεται πως η επιθυμία προβολής και δημοσιότητας είναι ισχυρότερη της σοβαρότητας και της σταθερής προσήλωσης σε αρχές και ιδανικά.
Πού είναι;
Κι αναρωτιέται κανείς, που είναι τα φωτεινά μυαλά αυτού του τόπου; Που είναι οι άνθρωποι του πνεύματος, της διανόησης και του πολιτισμού; Γιατί δεν σηκώνουν το ανάστημά τους να υπερασπιστούν τα δίκαια του λαού; Γιατί δεν παίρνουν θέση ατομικά και συλλογικά απέναντι σ’ αυτούς που διαγράφουν τους αγώνες και τις κατακτήσεις των προηγούμενων γενιών, σ’ αυτούς που περιορίζουν τους ορίζοντες των ονείρων των γενεών που έρχονται; Των γενεών που θα ρωτήσουν κάποτε γιατί δεν αντιδράσαμε όταν οι αγύρτες πολιτικοί έβγαζαν στο σφυρί «αυτό το χώμα που είναι δικό τους και δικό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: