Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ένα διαλλειματάκι από την επικαιρότητα…

Κάποτε συνηθισμένη ερώτηση ήταν: «Τα βάφει;»
Και φυσικά αναφερόταν στα μαλλιά, γιατί τα νύχια βαφόταν από πάντα.
Με τον καιρό, το βάψιμο των μαλλιών έγινε καθεστώς, άρχισαν να τα βάφουν όλες και όχι για να κρύψουν κάποιες άσπρες τρίχες, αλλά για μια «αλλαγή» βρε αδελφέ, για μια «ανανέωση». Σήμερα το βάψιμο των νυχιών έχει γίνει ολόκληρη μπίζνα.
Περίεργα χρώματα, σχέδια, αυτοκόλλητα, τα μαλλιά αλλάζουν κάθε τρείς και πέντε, προστίθενται και extentions, φρύδια βγαλμένα, βλέφαρα βαμμένα και επιμηκυμένα, χρώμα ματιών αλλαγμένο με φακούς, προσθετικές στήθους, ανορθώσεις γλουτών, τραβήγματα για τις ρυτίδες, βλεφαροπλαστικές, solarium, και αποτριχώσεις, μια διαρκής μεταμόρφωση.
Η τωρινή ερώτηση: «είναι φυσική ή τεχνητή;»
Βάλε και χαϊμαλιά, βραχιόλια στα χέρια και τους αστραγάλους, δαχτυλίδια σε κάθε δάχτυλο, ακόμα και στων ποδιών, να και κάτι τατουαζ, κάτι σαν art shop κινούμενα. Και κανείς δεν μπορεί να πεί με βεβαιότητα αν τα κάνουν όλα αυτά για τα ανδρικά βλέμματα ή για τη ζήλεια των άλλων γυναικών.
Η ανθρώπινη βλακεία είναι μέγεθος απροσδιόριστο, κι αν συνδυασθεί με την γυναικεία ματαιοδοξία τότε το μέγεθος γίνεται αστρικό.
Κυρίες, συγνώμη, ε;

5 σχόλια:

ange-ta είπε...

Η ανθρωπότητα στολιζόταν και βαφόταν ανέκαθεν!!

Υποθέτω, ότι τα διάφορα βότανα πρώτα πέρασαν στην ανθρωπότητα σαν καλλωπιστικά και μετά σαν ιαματικά.

Η βαφή εχει περισσότερο ιερο χαρακτήρα και αμέσως μετα καλλωπιστικό.
Εξορκίζουμε τα κακά, όπως η αρρώστια και ο θάνατος και τα δύο συνώνυμα της ασχήμιας. Η καλαισθησία είναι η βασίλισσα όλων των αρετών.

Τώρα θα μου πεις τι σχέση έχουν όλες αυτές οι αηδίες με την αισθητική; Ε, εξορκίζουν το πόνο μας!!!!

ab irato είπε...

Να σου πω τι πιστεύω -στο συγκεκριμένο συμπέρασμα έχω καταλήξει κατόπιν ενδελεχούς κι εξαντλητικής έρευνας, έχοντας συζητήσει και με πολλές κοκέτες. Επειδή γνωρίζουν ότι (ούτως ή άλλως) μας παίζουν στα δάχτυλα ακόμη κι αν δεν προσέξουν ιδιαίτερα την εμφάνισή τους, τους απομένει ένα πεδίον δόξης λαμπρό: ο ανηλεής ανταγωνισμός με τον βασικό τους αντίπαλο -ο οποίος, δεν είναι άλλος από τα λοιπά θηλυκά. Μιλάμε για σφαγή, όχι αστεία...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ange-ta, σωστή προσέγγιση αλλά θα συμφωνήσω με τον ab irato. Στο λεωφορείο πχ άμα μπεί καμιά θεαματική, πιό πολυ την κοιτάζουν οι γυναίκες παρά οι άντρες... και κάτι βλέμματα...

Swell είπε...

Πλέον αλλάζουν ακόμα και το σώμα τους. Νάναι καλά η θεά σιλικόνη. Τα πάντα στο βωμό του φτηνού εντυπωσιασμού και της ματαιοδοξίας.

Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πλέον βάφουν τα μαλλιά τους και οι άντρες.

ange-ta είπε...

@ ab irato και Γιάννη,

τι να σας πω. εγω με την ομορφιά μου, δεν είχα ποτέ ανάγκη να βαφτώ (χι χι, αυτο θα πει αυτοπεπoίθηση