Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Χατζηδάκη δεν σε ξέχασα...

Οι προσπάθειες εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της παλιάς ΟΑ συνεχίζονται χωρίς όμως επιτυχία.
7 ιδιόκτητα Boeing 737-400 η αξία των οποίων είχε εκτιμηθεί πέρυσι στα 56 εκατ. ευρώ, δεν έχουν βρει αγοραστή. Το ίδιο συμβαίνει και για 4 Airbus A 340, που εκτελούσαν τα δρομολόγια προς ΗΠΑ και Καναδά, και η αρχική τους αποτίμηση ήταν 180 εκατ. ευρώ. Η επιτυχία συνεχίζεται με τα 11 ελικοφόρα ATR, με αρχική αποτίμηση 22-27 εκατ. ευρώ.
Το πωλητήριο των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της ΟΑ συνεχίζεται με διαγωνισμούς για τα ακίνητα της εταιρείας στο Λονδίνο, την Ιερουσαλήμ και σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας.Προσπάθειες γίνονται και για τις θυγατρικές της ΟΑ «Galileo Hellas», «Ολυμπιακή Ανεφοδιαστική Εταιρεία Αεροπορικού Καυσίμου».
Ακόμα δεν έχει αρχίσει η εκποίηση των ανταλλακτικών και των λοιπών αναλωσίμων, όπως και φορτηγά, αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτωτικές μηχανές αξίας 15 εκατ. ευρώ, εργαλεία και υλικοτεχνικό εξοπλισμό 8 εκατ. ευρώ, και άλλων στεγασμένων χώρων αξίας πάνω από 10 εκατ. ευρώ.
Εν τάξει ησυχάσατε από την κακιά ΟΑ, την πασάρατε στο τζάμπα στην συμπαιγνία Βγενόπουλου-Βασιλάκη (
αποδείχθηκε πιά) αλλά η ανικανότητά σας και αυτών που σας διαδέχθηκαν αφήνει μια τεράστια περιουσία να σαπίζει. Και επί πλέον η στάθμευση όλων αυτών των αεροσκαφών στο «Βενιζέλος» κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο 15.000 ευρώ την ημέρα.
Χατζηδάκη είπες τίποτα;
Κρίμα, όχι τίποτα άλλο αλλά δεν πρόλαβες να κάνεις τα νοσοκομεία και τα σχολεία που δεν μπορούσαν να γίνουν εξ αιτίας των ελλειμμάτων της ΟΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: