Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΠΑΟΚ, ο Garcia, και ο τοπικός τύπος


Βλέπω στον τοπικό αθλητικό τύπο τίτλους όπως «ΕΞΟΝΤΩΣΗ» «ΕΚΤΕΛΕΣΗ» σχετικά με την ποινή που επιβλήθηκε στον Γκαρσία για τη γροθιά στον Ντιόγκο. Μάλιστα μία εφημερίδα, υπερθεματίζει λέγοντας "η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε τον κινέζο για τον Ντιόγκο". Εμένα σαν Παοκτσή αυτά με προσβάλουν. Θεωρώ ότι η τιμωρία ήταν δίκαιη και αν ο διαιτητής είχε αντιληφθεί το συμβάν, ήταν κόκκινη και πέναλτι (εσκεμμένο φάουλ μέσα στην περιοχή). Επίσης θεωρώ ότι η ενέργεια του Ντιόγκο με αυτήν του Γκαρσία δεν συγκρίνονται. Η πρώτη ήταν πάνω στη φάση και συμφωνώ ότι μπορεί να ήταν και εσκεμμένη, αν και τέτοιες φάσεις γίνονται σε κάθε αγώνα. Η άλλη όμως;
Εκείνο που μ’ ενοχλεί είναι η κακομοιριά, η γκρίνια και οι τσιρίδες «μας σφάζουν, μας αδικούν» συγκρίνοντας συμπεριφορές και τιμωρίες την στιγμή που με τον Αστέρα ο Μπαλάφας έπρεπε να αποβληθεί και δεν πήρε ούτε κάρτα. Θέλω να πω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν της ταιριάζουν αντιδράσεις όπως αυτές των εφημερίδων, αλλά ψύχραιμες συμπεριφορές όπως αυτή της ΠΑΕ. Φταίξαμε και δεχόμαστε τις συνέπειες, αυτή είναι η καλώς εννοούμενη μαγκιά.
Πρέπει επίσης να τονιστεί στον παίκτη ότι μέσα σε ένα γύρο θα συμπληρώσει 5 αγώνες εκτός λόγω τιμωριών συν τους αγώνες που έχασε λόγω τραυματισμών, και αυτό είναι το σημαντικό στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα και που χρειάζεται τέτοιους μεγάλους ποδοσφαιριστές.
Όσον αφορά την ηρωοποίησή του από μερίδα της κερκίδας, αν είναι έτσι, τότε να τους πλακώνουμε όλους στις μπουνιές και να γεμίσουμε ήρωες. Δεν είναι όμως έτσι!
Αυτά, εν γνώσει αντίθετων απόψεων και σχολίων.
υ.γ. Πάμε να κάνουμε την ομάδα που κέρδιζε και διατητές και δικαστές. Εμπρός!

2 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

ο σωστός ο παοκτσης έτσι πρέπει να λέει. δίκιο έχεις Γιάννη

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Γεια σου Στάθη...;-)