Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Χαρτί τουαλέτας για ΠΑΟΚτσήδες

στην Sportday 17/12/2008
Απαλό και ανθεκτικό με την εγγύηση του Αντώνη Πανούτσου
Γράφει:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε από τον Πανσερραϊκό έναν αριθμό εισιτηρίων, ο οποίος σε ορισμένα ρεπορτάζ έφτασε τις 5.000. Ο αριθμός ήταν πρόβλημα. Γιατί εκτός του γεγονότος ότι το γήπεδο των Σερρών έχει χωρητικότητα 7.000 θέσεων και η διοίκηση την υποχρέωση να ικανοποιεί τους οπαδούς, ένας τέτοιος αριθμός εισιτηρίων στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας θα κατέλυε την έννοια της έδρας. Εκτός του ότι θα έδινε την εντύπωση στους οπαδούς του Πανσερραϊκού ότι ο Θεοδωρίδης ξεπουλάει τα συμφέροντα της ομάδας του. Οπότε, όπως ήταν λογικό αλλά και του άφηνε περιθώριο ο νόμος, ο Θεοδωρίδης αρνήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να δώσει εισιτήρια, αντιπροτείνοντας τα πεντακόσια που ορίζει ο νόμος.
Πώς, όμως, το λένε στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ; «Δεν θεωρούμε αυτονόητη και αιώνια τη νομιμότητα γενικώς». Μία προσέγγιση που μάλλον βρίσκει σύμφωνους τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να το κάνουν στους μάλλον αδύναμους οπαδούς του Πανσερραϊκού. Για να το πω απλά. Το ντου στις Σέρρες είναι σχεδόν βέβαιο. Και ποιος μπορεί να το εμποδίσει; Ο Θόδωρος Ζαγοράκης; Ούτε για αστείο. Με τις μετοχές να βγαίνουν στην προσφορά αυτή την εβδομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ ως κύριο στόχο για την αγορά τους, ο Ζαγοράκης αποκλείεται να βγει στην κόντρα με τον κόσμο. Λίγη «μη επικρότηση» των επεισοδίων α λα Αλέξης και πολλή κατηγορία στη διοίκηση του Πανσερραϊκού, η οποία αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του λαού του ΠΑΟΚ, είναι οι προβλεπόμενες αντιδράσεις. Να το εμποδίσει ο Πέτρος Θεοδωρίδης; Πώς; Να τους μαστιγώσει με την περούκα; Γιατί από δυναμική οπαδών ο Πανσερραϊκός δεν συγκρίνεται με τον ΠΑΟΚ. Οσο για τη βοήθεια του κράτους, είναι αμφίβολη. Εάν εγώ ανοίξω ένα μαγαζί και πω στην Αστυνομία «αν σας πάρουν τηλέφωνο στο 100, μην έρθετε. Την τάξη εδώ θα κρατούν οι φίλοι μου και τα γκαρσόνια», ούτε θα καταδεχθούν να γελάσουν. Αν όμως το ίδιο πει η διοίκηση της ΠΑΕ Λάρισας, ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής όχι μόνο θα το κουβεντιάσει, αλλά θα το κάνει, αφήνοντας τους οργανωμένους της Λάρισας να τηρήσουν την τάξη στο ματς με τον Ολυμπιακό. Οπότε, στις Σέρρες μπορεί να γίνει το επόμενο βήμα. Ο διοικητής της Αστυνομίας να αναθέσει από μόνος του τα καθήκοντα αστυνόμευσης του ματς. Στους οργανωμένους των φιλοξενουμένων. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πάνε να παρακολουθήσουν το ματς στη νοοτροπία «καργιόλη Θεοδωρίδη, εμείς σου τα δίναμε τα λεφτά, εσύ δεν τα πήρες και εμείς θα το δούμε τσάμπα». Οτι ο Ζαγοράκης δεν έχει κανένα συμφέρον να κοντραριστεί και πως ο Θεοδωρίδης δεν μπορεί, είναι δεδομένα. Το ότι όλα αυτά πάνε να συμβούν προδιαγεγραμμένα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και την Αστυνομία να παρακολουθούν με απάθεια, μήπως δείχνει ότι είναι δεδομένο ότι έπαψαν να υπάρχουν;
Αυτά έγραψε ο γραφικός με τις τιράντες

6 σχόλια:

palalos είπε...

κομπλεξ απυθμενο....αλλα ειναι και ασχετος ο ανθρωπος...τι να πεις...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

τίποτα να μην πεις φίλε μου, μόνο να ξέρεις!

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΟΚτσιλίκη πάντα, από τη πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε η ομάδα, ήταν ένα αρνούμαι να αποδεχθώ ότι είμαι αυτό που νομίζεις για μένα και με κατατάσσεις. Δεν ήταν μόνο η ομάδα των Κωνσταντινουπολιτών ούτε των «ποντίων», αλλά όλων των αναφομοίωτων απ΄ όλη την Ελλάδα που δεν ανέχονταν τον ρόλο κομπάρσου από το καταστημένο που επέβαλε στη πατρίδα τον βυζαντινισμό και τη συνέχιση της τουρκοκρατίας. Οι αγωνιστές της καθημερινότητας που υπερέβησαν τη φτώχια που τους επιβάλανε και δημιούργησαν την πρώτη αστική επανάσταση στην Ελλάδα. Και ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ όσο και να φαίνεται υπερβολικό, τράβηξε όλη τη Μακεδονία απ΄ την απαξίωση, στην πρώτη θέση ανάπτυξης σε όλη την χερσόνησο του Αίμου. Μέχρι το 1998 το ΜΚΚ Εισόδημα στη Θεσσαλονίκη ήταν 22% πάνω από τον εθνικό μέσο όρο και 25% πάνω από της Αθηνάς. Σήμερα είμαστε 25% κάτω από τον εθνικό και 35% κάτω από την Αθήνα. Το πώς φτάσαμε ως εδώ αν και είναι αυτονόητο κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Το σημερινό οπαδικό κίνημα έγινε όπλο στα χέρια των εχθρών του ΠΑΟΚ για να καταστρέφουν την ομάδα και να ταυτίζουν με το περιθώριο της βίας και της πολιτικής. Ευθύνονται πρωτίστως όσοι παρασύρθηκαν από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» από ορκισμένους εχθρούς της (π.χ. Ιωαννίδης) και έναντι πινακίου φακής, έγιναν βρόγχος και άλλοθι για την πολιτική απαξίωση πρωτίστως, όλης της Μακεδονίας. Αυτά όλα μέχρι χθές. Σήμερα γίνεται ορθολογιστική διαχείριση του πάθους του «θυρίτη». Η διοίκηση του Ζαγοράκη μέσα από το όραμα, οδήγησε πολλούς στη συνειδοποίηση των ευθυνών τους. Στις Σέρρες όποιος θέλει να πάει, φυσικά να πάει, στα εκδοτήρια θα βγάλει το εισιτήριό του, θα παρακολουθήσει τον αγώνα, θα χαρεί τη νίκη και θα πάει στο σπιτάκι του ευτυχισμένος. Προσπαθούν οι Καρπετόπουλοι και οι ντόπιοι ελλειμματικοί ντεμέκ αθλητικογράφοι να ταυτίσουν τον ΠΑΟΚ με την βία και τον μέσο μαλάκα που στη Θεσσαλονίκη είναι καθεστώς. Δεν κατάλαβαν τίποτα. Ποιο Αλέφαντοι από τον Αλέφαντο, θα το πάρουν το μάθημά τους. Καλημέρα σας, πάω στη τράπεζα για μετοχές.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Το καλό πάντως είναι ότι η ομάδα δεν πήρε επίσημα εισιτήρια. Ανεπίσημα πήρε το γήπεδο ο Αντώνης ας κουρεύει τις τιράντες του.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@_st_ ναι σωστά, αλλά δείχνει τον γκαϊλέ (!) που τραβάνε και που ψάχνουν γωνία να μας τη στήσουν

Ανώνυμος είπε...

Η μετακίνηση των οπάδων του παοκ συμβαίνει σε κάθε εκτος έδρας παιχνίδι και λόγω του μικρού αριθμού εισιτηρίων που διατίθεται επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο. Προσωπικά δε συμφωνώ με την απαγόρευση εισόδου σε άδεια γήπεδα(βλέπε Ηρακλή,Θρασύβουλο).Αν οι Σερραίοι γεμίσουν το γήπεδο με οπαδούς τους έχει καλώς,διαφορετικά γιατί να μη μπουν οι παοκτσηδες που σίγουρα θα περιμένουν εκτός γηπέδου?Άλλωστε το γήπεδο των σερρών μας θυμίζει και το 6-1 επι κοσκωτά στο λατρευτό μας γάβρο και γι'αυτό το αγαπάμε.