Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Είδηση της χρονιάς που έρχεται πολύ καθυστερημένα

Διαβάζω σήμερα στην Ελευθεροτυπία έκπληκτος για την καθυστέρηση
«Την μονομερή καταγγελία και την αποχώρηση από όλες τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ το 1851 και το 1868 ανακοίνωσαν οι βορειοαμερικανοί Ινδιάνοι της φυλής Λακότα Σιού, ανακηρύσσοντας τις ιστορικές περιοχές τους που βρίσκονται στις πολιτείες Β. και Ν. Ντακότα, Νεμπράσκα, Ουαϊόμιγκ και Μοντάνα, ανεξάρτητα εδάφη.
Τον Φεβρουάριο επέδωσαν επίσημα αίτημα αναγνώρισης της ανεξαρτησίας τους στις πρεσβείες 15 χωρών (ανάμεσά τους Ρωσία, Βολιβία, Γαλλία, Βενεζουέλα κ.α.) Το αίτημα δεν απορρίφθηκε αλλά εκκρεμεί. Η αμερικανική κυβέρνηση που παρέλαβε την καταγγελία των συμφωνιών, απείλησε με τις γνωστές κυρώσεις σε περίπτωση παρανόμων πράξεων. Οι Ινδιάνοι από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι θα διεκδικήσουν νομικά την επιστροφή της πατρογονικής γης και θα εκδώσουν διαβατήρια.»

Χωρίς σχόλιο…

7 σχόλια:

tzonakos είπε...

Για να δούμε τωρα που οι "ανεξαρτησίες" και όχι άδικα, χτυπάνε εντός των συνόρων των ΗΠΑ τι θα γίνει ;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@tzonako, αυτοί ξέρουν, ένα Γκουαντανάμο ακόμα...

tzonakos είπε...

...πολύ το φοβάμαι ...

Μιχάλης Ρ. είπε...

Θα γίνει μια ακόμα παραγωγή του Χόλυγουντ. Θα βάλλουν πρώτα εξαθλιωμένους Λατίνους μετανάστες με καινούργιες σφαγές να υπερασπισθούν το αμερικάνικο όνειρο του καουμπόι. Μετά θα τους δικάσουν σαν εγκληματίες όλους, για να τους στείλουν πίσω στους νταβατζήδες της κοκαΐνης.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη Ρ, καιρό έχουμε να δούμε το ιππικό σε δράση, ή τον Τζων Γουαίην... Πάντως θα 'θελα να εξελιχθεί η ιστορία να δω τον καινούριο πρόεδρο να γίνεται σαν τους πρώην

grsail είπε...

Καλή Χρονιά σε όλους.

Εύχομαι τα καλύτερα στους αγαπητούς Ινδιάνους αλλά φοβάμαι ότι η υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, η βαθειά αρμονία της κουλτούρας των μεγάλων εκτάσεων που μας δίδαξαν οι πρόγονοί τους χάθηκε για πάντα.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Thanassis, καλή χρονιά. Ένας από τους αξιοπρεπέστερους λαούς, από τους λίγους δικαιούχους αυτού του πλανήτη, εξακολουθεί να αποζητά τα χαμένα... Την αξιοπρέπειά τους όμως δεν λένε να την χάσουν, σε αντίθεση με πολλούς άλλους.
Και πάλι καλή χρονιά