Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Ουστ ρε αληταράδες…


Παίρνοντας αφορμή από τις ιστορίες που ανάρτησαν στις σελίδες τους ο peslac (Βασίλης) και ο flyind (Γιώργος Χ) λέω να βγάλω λίγο (δεν ξέρω, μπορεί και πολύ) από το θυμό μου κι εγώ.
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών που μπράβοι της εργοδοσίας την έλουσαν με βιτριόλι προπαραμονή Χριστουγέννων, είναι θύμα μιας πολιτικής που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε, ο καθηγητής, «αντιστασιακός», «κατασκευαστής βομβών», υπουργός και πρωθυπουργός Σημίτης. (το κ. συνειδητά παραλήφθηκε). Με δική του πρωτοβουλία ανατέθηκαν υπηρεσίες καθαριότητας υπουργείων και δημόσιων επιχειρήσεων σε εργολάβους, στο στυλ «πόσα θέλεις, πάρτα και τα υπόλοιπα είναι δική σου δουλειά» Έτσι, αυτός ησύχαζε από διεκδικήσεις κλπ, αλλά και τους εργαζόμενους παρέδιδε σε εργοδότες που «δεν καταλάβαιναν τίποτα».

Ένας εξ αυτών είναι και ο εργοδότης της Κούνεβα η οποία πρωτοστατούσε ενάντια στις άθλιες συνθήκες εργασίας, την εκμετάλλευση και την πληρωμή μισού δώρου Χριστουγέννων… Η γυναίκα είναι πολύ άσχημα, μπορεί και να πεθάνει.
Υπάρχουν όμως κι άλλα. Εκτός από μια ανακοίνωση μιας επιτροπής γυναικών ΣΥΡΙΖΑ (;), κανείς δεν βρήκε να πεί μιά λέξη, πολύ περισσότερο τα ΜΜΕ (σιγά τώρα να μην) ούτε κανένα υπουργείο (κυριότεροι πελάτες του εργοδότη της Κούνεβα είναι ο ΗΣΑΠ και η ΕΒΟ), ούτε η ΓΣΕΕ, ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΚΚΕ.

Και το κερασάκι. Η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ, δεν δέχονται τα σωματεία των εταιριών καθαρισμού σαν μέλη τους. Γιατί; Προφανώς δεν τα έχουν υπολογίσει όταν μετρούσαν τα κουκιά. Τέτοια καθάρματα και ξεφτύλες είναι όλοι τους, από τον Σημίτη και τον Παναγόπουλο που ελπίζει να γίνει κι αυτός βουλευτής και, γιατί όχι, υπουργός, μέχρι τα κόμματα και τα κοπρόσκυλά τους που δεν βρήκαν να πούν μια, έστω ψεύτικη, κουβέντα.
Αλλά για ποιόν μωρέ, για τη Βουλγάρα;
Αει στο διάολο καθήκια, χρονιάρα μέρα…

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κρίμα για τη γυναίκα...
Και για όσους εργάζονται υπό καθεστώς τρόμου, όπως αυτή...

Καλές γιορτές να έχουμε, όσο καλές μπορούν να είναι...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Γειά σου Βασίλη...όπως το λες

hackaday είπε...

για τους πολιτικούς δεν έχω ευχές. Μόνο κατάρες. Χρόνια πολλά Γιάννη με υγεία , ανθρωπιά και υπομονή.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@hackaday, να 'σαι καλά φίλε μου, ότι ποθείς!

palalos είπε...

δεν είναι απλά αληταράδες...εδώ μιλάμε για ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.....το θέμα είναι ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ...

ευχομαι να ζήσει η γυναίκα....είμαι συγκλονισμένος από το όλο γεγονός και τις προεκτάσεις του...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@παλαλέ μου, έχει χάσει ήδη απ' ότι λένε το ένα της μάτι αλλά σημαδεμένη και μαρκαρισμένη, άντε να βρεί δουλειά να ζήσει... Τα πράγματα, οι "προεκτάσεις" όπως λες, έχουνε πάρει άσχημο δρόμο...

Ανώνυμος είπε...

εγω το λέω

μια επισκεψη με γκαζακια στο αφεντικό της..

τίποτε άλλο

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Γιώργο Χ, μόνο γκαζάκια;

ab irato είπε...

Η Κούνεβα έχει το κουράγιο και τη δύναμη που απουσιάζει από την πλειονότητα, στοιχεία απαραίτητα για να προασπίσει κάποιος την αξιοπρέπειά του και οτιδήποτε "αυτονόητο". Από την άλλη, ας αναλογιστούμε τη χυδαία και γλοιώδη υποστήριξη της άμορφης μάζας των εθελόδουλων "νοικοκυραίων" του καναπέ(ος) οι οποίοι (υπο)στηρίζουν με κάθε τρόπο την επιβίωση, την αναπαραγωγή και τη διαιώνιση υης πλέον στυγνής εκμετάλλευσης των φριχτά αμειβόμενων μισθωτών (άλλως, "απασχολούμενων" όπως τους αποκαλούσε το "εκσυγχρονιστικό" -ενεργούμενο των Βρυξελλών- ξόανο που επανήλθε, προσφάτως, στο προσκήνιο). Οι ίδιοι "νοικοκυραίοι" απορούσαν και αγανακτούσαν με τις καταστροφές και τις λεηλασίες στις οποίες επιδίδονταν (προ ημερών) οι εξαθλιωμένοι και περιθωριοποιημένοι παρίες της ελληνικής μητρόπολης...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@alterapars, αλλοίμονο η ανοχή, το βόλεμα, έχουν δημιουργήσει μια κοινωνία ακοινώνητη...Φως;