Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1824


Ο Κολοκοτρώνης θλιμμένος από τον θάνατο του γιού του Πάνου σε μάχη του εμφυλίου, αλλά και από αυτόν καθ’ αυτό τον εμφύλιο, ζητά αμνηστία και παραδίνεται στην κυβέρνηση Κουντουριώτη. Λίγο αργότερα θα φυλακιστεί.


1963

Κατάπαυση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δύο κοινότητες της Κύπρου και καθιέρωση ουδέτερης ζώνης στη Λευκωσία με τον χαρακτηρισμό «πράσινη γραμμή».
Από αυτή τη μέρα η Λευκωσία είναι ουσιαστικά διαιρεμένη πόλη.

1975
Λήγει η «Δίκη του Πολυτεχνείου».
Καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη, οι Δ. Ιωαννίδης, Στ. Βαρνάβας και Ν. Ντερτιλής.

2 σχόλια:

harbalis είπε...

Ευχές για το νέο έτος και καλή τύχη αν παίξεις πόκερ

Μιχάλης Ρ. είπε...

Στις 23 Ιανουαρίου του 1825 o Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Θεόδωρος Γρίβας, οι Γεώργιος και Χρύσανθος Σισίνης, οι Σωτήρης και Ιωάννης Νοταράς, οι Δεληγιανναίοι και μερικοί άλλοι φυλακίζονται στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στην Ύδρα. Ο Ασημάκης Φωτήλας διέφυγε της συλλήψεως ενώ ο Παλαιών Πατρών Γερμανός συνελήφθη από τον Νικολέτο Σοφιανόπουλο και αφού οδηγήθηκε στη Γαστούνη, από εκεί και πέρα προχώρησε πεζός, γεγονός πρωτάκουστο για κληρικό τέτοιας κατηγορίας. Έτσι τελείωσε ουσιαστικά ο πρώτος εμφύλιος πόλεμος.