Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1825

Ολοκληρώνεται η άφιξη των στρατευμάτων και των πολεμοφοδίων του Ιμπραήμ στο Μεσολόγγι και αρχίζει η τρίτη πολιορκία του, που θα είναι και η τελευταία και ενδοξότερη. Αυτή τη φορά, η κατάσταση φαίνεται από την αρχή ότι είναι πολύ πιο δύσκολη από τις δύο προηγούμενες. Τα κανόνια των πολιορκητών είναι πολυπληθέστερα και οι βολές τους πιο ακριβείς. Οι πολιορκημένοι δημιουργούν από την πρώτη μέρα, ένα ειδικό σώμα 250 ανδρών υπό τον Κίτσο Τζαβέλα, που κινούμενο ταχύτατα θα ενισχύει όποιο σημείο θα δέχεται την μεγαλύτερη πίεση.
Στα σχόλια θα δείτε μια ενδιαφέρουσα προσθήκη που έστειλε ο φίλος Μιχάλης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την πολιορκία παρακολουθεί με αγωνία όλος ο κόσμος. Μαζί με τους Μεσολογγίτες και τους Σουλιώτες 87 Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολεμούν με τους πολιορκημένους. Οι πρεσβείες των μεγάλων δυνάμεων, ξένες εφημερίδες και ο πάπας της Ρώμης στείλανε ανταποκριτές και παρακολουθούσαν τις εξελίξεις.

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω σχόλιο το έγραψε ο Μιχάλης

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη ευχαριστώ, πρόσθεσα μια παραπομπή που οδηγεί στο σχόλιό σου