Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Σκέψου πριν μιλήσεις

Όποιος κι αν είσαι, ότι κι αν κάνεις, θα σε βοηθήσει λίγη σκέψη πριν πείς οτιδήποτε, πόσο μάλλον αν είσαι δημοσιογράφος κι έχεις από πριν ετοιμάσει τα λόγια σου.
Ο λόγος για τον Σπύρο Παπαδάκη, δημοσιογράφο της ΕΤ3.
Στις ειδήσεις του καναλιού μετά τις πορείες διαμαρτυρίας κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ., κι ενώ ο συνάδελφός του κ. Αλ. Τριανταφυλλίδης έπαιρνε συνέντευξη από τον πρόεδρο της Ο.Σ.Π.Α. κ. Πατέστο σχετικά με το κηδειόχαρτο που τοιχοκόλλησε η κυβέρνηση για την Ολυμπιακή, παρενέβη και σαν σωστό φερέφωνο του Χατζηδάκη και των πατρόνων του, ρώτησε με ύφος εισαγγελέα: «και το ενάμισυ εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, που κοστίζει στον ελληνικό λαό η Ο.Α. είναι ψέμα;»
Λοιπόν Σπύρο Παπαδάκη, είσαι ο τελευταίος που δικαιούται να κάνει τέτοια ερώτηση.
Εντάξει, σε βολέψανε σε μια δουλειά, αλλά δεν χρειάζεται να εκτίθεσαι, εκτός κι αν σ’ αρέσει.
Εργάζεσαι σε μια κρατική επιχείρηση και πληρώνεσαι από χρήματα τα οποία ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΙΚΑ εισπράττονται υπέρ της ΕΡΤ ακόμα και από τα κοιμητήρια. Το ρολόι της ΔΕΗ σε μια γεώτρηση, στο ασανσέρ, στα κοινόχρηστα, στον καυστήρα….αυτά και άλλα πολλά συνεισφέρουν στον μισθό σου Σπύρο Παπαδάκη. Εργάζεσαι σε μια επιχείρηση η οποία δεν κινδυνεύει να μην πάει καλά, πουλήσει δεν πουλήσει τα οικονομικά της θα καλυφθούν από τις κυβερνήσεις, ο μισθός σου θα τρέχει τροφοδοτούμενος από κονδύλια που τα διαχειρίζονται σκοτεινοί τύποι σε κρυφά δωμάτια. Αν τα ιδιωτικά ΜΜΕ ανακινήσουν θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω της κρατικής ενίσχυσης της ΕΡΤ, τότε τι θα έχεις να πεις;
Το να κρατάς μια κυβερνητική ντουντούκα με ηχογραφημένα συνθήματα, είναι εύκολο όσο και προσωρινό.
Μάθε να κάνεις κάτι αξιοπρεπές…

2 σχόλια:

Μαριλένα Ρίζου είπε...

Με λίγα λόγια δεν είναι σε θέση να μιλά... Χμ...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Και να 'ταν ο μόνος...