Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Πως φέρονται σε εργαζόμενους αυτοί που δεν δούλεψαν ΠΟΤΕ


Κι αναφέρομαι στον Χατζηδάκη.

Γιατί μη μου πει οτι πολιτικός, βουλευτής, υπουργός, είναι εργασία. Άλλωστε και οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι κάνουν λειτούργημα γι αυτό και δεν παίρνουν μισθό αλλά «αποζημίωση».
Έστειλε λοιπόν ο λεγάμενος, προσωπική επιστολή σε κάθε υπάλληλο της ΟΑ στην οποία, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε μαλάκες, αναλύει το πόσο επωφελής είναι για τους εργαζόμενους η λύση που προωθεί. Γράφει, μεταξύ άλλων.
«Θεωρούμε οτι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, λόγω ειδικών γνώσεων και εμπειρίας, να προσληφθούν στις νέες εταιρείες εφ’ όσον συμφωνήσουν με τους επενδυτές. (σ.σ. αν δεν συμφωνήσουν κακό του κεφαλιού τους). Ειδικά όμως για τους εποχικούς υπαλλήλους της Ολυμπιακής, (σ.σ. εποχικοί είναι αυτοί που μαζεύουν ροδάκινα, της ΟΑ είναι συμβασιούχοι, όμηροι κατά πως έλεγε ο αρχηγός του) αναμένεται να υπάρξουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες λόγω της εμπειρίας τους και των ανταγωνιστικότερων αποδοχών τους» (σ.σ. δηλαδή όσο πιο λίγα παίρνεις, τόσο πιθανότερο είναι να βρείς δουλειά).
Τα καλύτερα τα φυλάει για το τέλος.
«Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αναγνωρίζει οτι μπορεί θεωρητικά να υπάρξουν δυσκολίες μετάβασης (σ.σ. ίσως εννοεί μεταβίβασης) και ως εκ τούτου ενδεχόμενες ανησυχίες στο κλάδο.»
«Στόχος και δέσμευση της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει στο απόλυτο τα δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου και να δώσει σε όλους την ευκαιρία και την επιλογή για τη συνέχιση της σταδιοδρομίας τους»

Τώρα τι του λες του αξιότιμου κυρίου υπουργού;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

yparxei kaneis telika se aytin tin xora poy mporei na steilei tetoioys anthropoys ektos voylis? spiti toys? kai sigoura me tin empeiria toys kai tis antagonistikes apodoxes toys tha exoyn eykairies se allous kladous makria apo tin politiki

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Έλα ντε!!!