Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Κατάσταση πολιορκίας

Αυτό το πράγμα στην πόλη μας, σ’ αυτό τον βαθμό δεν είχε γίνει από κανέναν. Δικαιωματικά λοιπόν ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός έχει και σ’ αυτήν την στατιστική τα πρωτεία.

Από νωρίς το μεσημέρι, η περιοχή γύρω από το συνεδριακό κέντρο ήταν αποστειρωμένη. Ούτε πουλί πετάμενο δεν περνούσε. Κάγκελα, οδοφράγματα, κλούβες, πυροσβεστικά, ΜΑΤ, ΜΕΑ, ΕΚΑΜ, ασφαλίτες μεταμφιεσμένοι, περιπολικά… Το μουσείο κλειστό, και δεν βρισκόταν ένας να εξηγήσει στους τουρίστες ότι η πόλη νέκρωσε γιατί ΗΡΘΕ ο πρωθυπουργός.

Και τα πολύχρωμα ποτάμια ν’ αρχίσουν να κυλάνε από διάφορα σημεία και ΔΥΣΤΥΧΩΣ να μη συναντιούνται να γίνουν ένα, να πάρουν παραμάζωμα τα εμπόδια, να κυλήσουν ελεύθερα όπως πρέπει σ’ ένα ποτάμι.


Ήταν όμως εκεί η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ, η Ολυμπιακή (το πολυαριθμότερο και πιο θορυβώδες μπλοκ) ακόμα ζωντανή,
η ΒΙΑΜΥΛ, οι εποχικοί πυροσβέστες, η Ζήμενς (οι εργαζόμενοι), οι αστυνομικοί, κόσμος και κοσμάκης, άνεργοι, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, τα παιδιά με τα μαύρα που πλακώθηκαν με το ΠΑΜΕ που δεν τους άφηνε να περάσουν μπας και τους μιάνουν, δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές, όλη η κοινωνία που δεν είχε εκπροσώπους μέσα στο «Ι. Βελλίδης». Εκεί μέσα, μίλησε ο άρχοντας μπροστά σε χαμογελαστές φάτσες, αυτός που από μωρό τον ετοίμαζαν για πρωθυπουργό (αλλιώς θα του ‘διναν το όνομα του παππού του και όχι του θείου του) κι επανέλαβε το «όραμά του» για τη χώρα, όραμα που για εκατομμύρια άλλους είναι εφιάλτης. Κι απ’ έξω, το κάθε μπλοκ έφτανε στα οδοφράγματα, φώναζε τα συνθήματα, κι έφευγε δίνοντας σειρά στο επόμενο, ικανοποιημένο φαντάζομαι ότι ο αγώνας δόθηκε και πάλι.

Η πόλη κομμένη στα δυό. Νίκης, Μητροπόλεως, Τσιμισκή, Εγνατία, Αγγελάκη, Ν. Γερμανού, Μ. Ανδρόνικου, Βασ. Γεωργίου, Όλγας και όλοι οι κάθετοι δρόμοι, κλειστοί για τα αυτοκίνητα. Κανείς δεν μπορούσε να πάει από δυτικά στ’ ανατολικά και αντίστροφα. Κάθε στενάκι και περιπολικό, κάθε δρόμος και κλούβα μέχρι το Φάληρο, ως και υδροφόρες του δήμου σε ενίσχυση των πυροσβεστικών λες και θα ξαναρχόταν η πυρκαγιά του ’17. Πλήρης αδιαφορία για τις ανάγκες των πολιτών, για την εικόνα της πόλης στους ανίδεους ξένους (είναι πολλοί τουρίστες στην πόλη).
Αν το ζήλο που έδειξαν οι αρχές για την ησυχία του «υψηλού επισκέπτη», τον έδειχναν σε όλα τα θέματα, ούτε πυρκαγιές ούτε πλημμύρες θα είχαμε σ’ αυτό τον τόπο.
Τέλος πάντων, και του χρόνου να ‘μαστε καλά.

5 σχόλια:

ange-ta είπε...

Μπράβο στην συμπρωτεύουσα!!!

Δεν είδα εχτές τιβι. Εδειξε τίποτα?
Η τα κατάπιε η μαρμάγκα της "αντικειμενικής πληροφόρησης"

Αχ, να μπορούσε αυτο το ποτάμι να γίνει παγκόσμιο και να παρασύρει στη διάβα του όλα τη βρώμα του πλανήτη μας!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

ΔΘ ειναι αυτη...πως να το κανουμε...;;;;

Aνεμος είπε...

σίγουρα ο καραμανλής είναι ενοχλημένος απο τις συγκεντρώσεις.μήπως ήθελε να του πούν και μπράβο για τα νέα μέτρα??

Από μικρό κι από τρελό είπε...

πω πω βρε παιδια.. τι τραβάτε κ εσείς εκεί πάνω με τη ΔΕΘ...

και τι κερδίζουμε όλοι εμείς?

τιποτα!



ωραία πράγματα......




Καλώς σε βρήκα!

palalos είπε...

ΔΕΘ.Α ΒΑΛΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...