Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Δείγμα του πως αντιλαμβάνονται την εξουσία

Το ‘χω παρατηρήσει πολλές φορές κι όλο ήθελα να το σχολιάσω κι όλο κάτι γινόταν και το άφηνα. Προσέξτε το κι εσείς, συνέβαινε και επί ΠΑΣΟΚ συμβαίνει και τώρα.
Όταν οι υπουργοί (που για να εκλεγούνβουλευτές εκλιπάρησαν για το ψηφαλάκι και του τελευταίου πολίτη) προσέρχονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, ή όταν επισκέπτονται το Μαξίμου, υπάρχει ένας ταλαίπωρος ένστολος αστυνομικός φρουρός, που τους χαιρετάει στρατιωτικά. Όσοι έχουν κάνει τη θητεία τους, ξέρουν ότι και στρατηγό να χαιρετήσεις αυτός ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να ανταποδώσει τον χαιρετισμό, σύμφωνα με την στρατιωτική παράδοση. Μπορεί να το κάνει πιο χαλαρά ή ακόμα και βαριεστημένα, αλλά θα το κάνει. Αυτά τα κοπρόσκυλα, ούτε ένας τους δεν γυρνάει προς το μέρος του φρουρού να κουνήσει έστω την κεφάλα του, έτσι σαν ανταπόδοση. ΟΧΙ, το βλέμμα και το βλακώδες ανεύθυνο χαμόγελό τους απευθύνεται στην αντίθετη πλευρά, εκεί που είναι τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτογράφοι. Αυτό για μένα δείχνει πόσο φασιστική νοοτροπία έχουν όλοι τους, νοοτροπία του στυλ «εγώ είμαι αυτός που είμαι κι εσύ είσαι σα να μην υπάρχεις». Είμαι σίγουρος ότι αν ο φρουρός πιάσει τα’ αρχίδια του την ώρα που περνάνε μπροστά του, χαμπάρι δεν θα πάρουν τα βόδια. Τόσο συνεπαρμένοι είναι με την εικόνα τους που θα δείξει στις ειδήσεις το κουτί. Το σημαντικό γι αυτούς είναι το «φαίνομαι» κι όχι το «είμαι». Γι αυτό και στην «ελληνοφρένεια» έχω δεί διάφορους να λένε «όχι δηλώσεις αμπογιάτιστος» (!!!) (Τσούρας) ή να επαναδιατυπώνουν δηλώσεις λέγοντας στους δημοσιογράφους «πάμε πάλι…»
Καρναβάλια, αλλά επικίνδυνα

2 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Γιάννη εγώ νομίζω ότι αν δουν τον φρουρό να πιάνει τα αρχίδια του6 τότε θα του την πουν κιόλας που τόλμησε μπροστά τους να κάνει κάτι τέτοιο...

ΥΓ πάλι καλά που είναι και η ελληνοφρένεια...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Γειά σοy _st_