Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 717, 718, 1261, 1909, 1940, μια ΓΕΜΑΤΗ μέρα της Ιστορίας

717 μ.Χ.
Έναρξη της 2ης πολιορκίας της Κωνσταντινούπολης από τους Άραβες.
718 μ.Χ.
Οι Άραβες λύνουν την πολιορκία της Πόλης, ακριβώς ένα χρόνο από την έναρξή της.
Κατά την διάρκεια της πολιορκίας οι Άραβες έχασαν 500.000 στρατιώτες και 2.500 πλοία, μικρά και μεγάλα.
1261
Μετά την εκδίωξη των Σταυροφόρων στις 25 Ιουλίου, ο Μιχαήλ Παλαιολόγος μπαίνει θριαμβευτικά στην Κωνσταντινούπολη και στέφεται για δεύτερη φορά Αυτοκράτορας.
1909
Ο «Στρατιωτικός Σύνδεσμος» υπό τον συνταγματάρχη Ν. Ζορμπά, εκδηλώνει κίνημα και ζητά να εγκαταλείψει ο Διάδοχος την ηγεσία του στρατεύματος, να απομακρυνθούν οι βασιλόπαιδες και τα αυλικά στελέχη από τον στρατό και να εγκαταλειφθεί κάθε άλλη δαπάνη, προς χάριν στρατιωτικών παρασκευών και συγκρότηση ικανού στρατεύματος. Ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄ αποδέχεται όλα τα αιτήματα και φροντίζει την ικανοποίησή τους.
1940
Ιταλικό υποβρύχιο τορπιλίζει και βυθίζει το αντιτορπιλικό «ΕΛΛΗ», που συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την γιορτή της Παναγίας, είναι αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Τήνου. Η Ελληνική κυβέρνηση καταγγέλλει την άνανδρη ενέργεια, αλλά προσποιείται άγνοια για την ταυτότητα του ενόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: