Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Απατεώνες, ληστές, κλέφτες, λαθρόχειρες, νταβατζήδες, συμμορίτες…

Αυτές οι κατηγορίες, στελεχώνουν όλες τις βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης και διαβάστε τι κάνουν.
Έχω ένα μικρό (πιο μικρό δεν γίνεται) διαμερισματάκι σε μια περιοχή της Χαλκιδικής όπου οι εργασίες για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού έχουν τελειώσει και από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν οι συνδέσεις με τα κτήρια. Πήγαμε στον δήμο να ρωτήσουμε για τις διαδικασίες σύνδεσης, και μάθαμε ότι:
Κάθε διαμέρισμα (ή κατοικία γενικά) μέχρι 75 τετραγωνικά θα πληρώσει τέλη σύνδεσης 450 ευρώ και από εκεί και πάνω 11 ευρώ/τετραγωνικό.
Και αναρωτιέται ο ραγιάς, καλά πολυχρονεμένε μου σουλτάνε, αφού το έργο έγινε με χρήματα της Ε.Ε. γιατί ζητάτε κι από μένα; Ή τα φάγατε και τώρα προσπαθείτε να ρεφάρετε, ή βρήκατε την ευκαιρία, αφού το έργο είναι πληρωμένο να αυξήσετε τον μπεζαχτά σας. Χώρια βέβαια που για να συνδεθώ με τον κεντρικό αγωγό πρέπει να πληρώσω ένα σκασμό παράδες για τεχνικές εργασίες που απαιτεί η σύνδεση. Τα τέλη σύνδεσης, τι έννοια έχουν αφού έτσι κι αλλιώς θα πληρώνω κάθε μήνα για τη χρήση του, άσχετα αν μένω εκεί μόνο δυό μήνες, άντε και κάποια σαββατοκύριακα τον χειμώνα. Δεν ξέρω ποιοι ακριβώς είναι υπεύθυνοι, δήμος, νομαρχία, περιφέρεια, ΥΠΕΧΩΔΕ, υπ. Εσωτερικών και δημόσιας διοίκησης, ίσως και όλοι μαζί, γι αυτό αποδίδω τους χαρακτηρισμούς του τίτλου σε όλους και στον καθένα χωριστά.
Γιάννης Αγιάννης
Διευκρίνιση
Οι τουρκικές λέξεις είναι λόγω ραγιά και σουλτάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: