Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

1 Αυγούστου 1829, 1831

Στις 1 Αυγούστου
το 1829
Ψήφισμα της Δ΄ Εθνοσυνέλευσης (Άργος) καθορίζει ετήσια χορηγία στον Καποδίστρια, 180.000 φοινίκων την οποία ο Κυβερνήτης θα αποποιηθεί με επιστολή του στις 4 Αυγούστου.
το 1831
Ο Ανδρέας Μιαούλης, στα πλαίσια του αγώνα κατά του Καποδίστρια και των εξεγέρσεων που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές και στην Ύδρα, είχε καταλάβει με 150 Υδραίους τον Ναύσταθμο στον Πόρο. Ο Καποδίστριας ζήτησε την συνδρομή των προστάτιδων Δυνάμεων, αλλά μόνο ο Ρώσος ναύαρχος Ρίκορντ ανταποκρίθηκε. (Άγγλοι και Γάλλοι φαίνεται πως είχαν αποφασίσει την πτώση του Καποδίστρια).
Ο Ρώσος ναύαρχος πλέοντας ανοιχτά του Πόρου, ζήτησε από τον Μιαούλη να παραδοθεί και εκείνος μπροστά στον κίνδυνο να αιχμαλωτιστεί, ανατινάζει την φρεγάτα «ΕΛΛΑΣ» που με τόσες θυσίες και δαπάνες είχε καταφέρει να παραγγείλει και να φέρει από τις ΗΠΑ η χώρα.
Η φωτιά μεταδόθηκε και στην κορβέτα «ΥΔΡΑ».
Ο Μιαούλης μ' αυτή του την ενέργεια, κόντηνε το ιστορικό ανάστημα που είχε αποκτήσει με την ηρωική συμμετοχή του στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: