Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Στην Τήνο...


Είδα τους γελοίους πολιτικούς που πήγαν έμπλεοι σεβασμού και θρησκευτικής πίστης να τιμήσουν τη γιορτή της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, και βέβαια δεν παρέλειψαν να προβούν σε βαρυσήμαντες δηλώσεις.
Ο Χαλίφης δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι "όλοι μαζί(;) ενωμένοι(;;) προχωράμε στην επίτευξη των μεγάλων και σημαντικών"(;;;)
χωρίς να διευκρινίσει ποιά εννοεί "μεγάλα και σημαντικά" και σε όφελος ποίων γίνονται...
Ο άλλος, που θέλει να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, αναφέρθηκε στον Καύκασο, στους εκεί ομογενείς μας αλλά και σ’ αυτούς που ήρθαν από εκεί εδώ, και πρόσθεσε ότι "με τους αγώνες της παράταξής του προσπαθεί να μεταδώσει ΚΑΙ σ’ εκείνους την ελπίδα για σεβασμό, πρόοδο και ευημερία…" Σιγά, τα μεταδώσατε όλα αυτά στους ιθαγενείς και έχουν σειρά οι «ξένοι»…

Με την ευκαιρία, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, έχει σαν θέμα τον Ευαγγελισμό, άρα έπρεπε να γιορτάζει στις 25 Μαρτίου. Αλλά το εκκλησιαστικό μάρκετιγκ σκέφτηκε, «ποιος θα έρχεται Μαρτιάτικα στο νησί, δεν το γυρνάμε στον δεκαπενταύγουστο που θα ‘χει πιο επιτυχία;» Έτσι κι έγινε.

2 σχόλια:

palalos είπε...

συν τοις αλλοις..ακόμα και θρησκευτικα αν το παρεις, ουδεις απο δαυτους μπορει να θεωρηθει χριστιανος (αραγε ποιος μπορει να θεωρηθει χριστιανος ?????)...η γκλαμουρια σε ενα νησι που εντεχνα συντηρει ενα πανηγυρι χρηματος και αισχροκερδιας....μια εκκλησια που αν δεν κανω λαθος ειναι ευαγγελισμου της θεοτοκου..αλλα και να μην ειναι ετσι οπως τα λεω, ειναι ενα καλοστημενο πανηγυρι εντυπωσεων....αραγε η παναγια τα βλεπει ολα αυτα????

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Δεν το διάβασες όλο; Πράγματι η εικόνα είναι του Ευαγγελισμού, αλλά άλλαξαν τη γιορτή.