Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Οπαδοί, «οπαδοί» και οργανωμένοι «οπαδοί»


Οπαδός της ομάδας μου είμαι εγώ και όσοι σαν εμένα πηγαίνουμε στο γήπεδο γιατί μας αρέσει το ποδόσφαιρο και ελπίζουμε να δούμε την ομάδα μας να παίζει καλά και να κερδίζει όταν το αξίζει ή ακόμα κι όταν είναι τυχερή.
«Οπαδοί» είναι αυτοί που με το πρόσχημα της υποστήριξης προς την ομάδα, πηγαίνουν στο γήπεδο και βγάζουν τ’ απωθημένα τους για την γκόμενα που δεν τους έκατσε, για τ’ αφεντικό που δεν τους πλήρωσε, για το αυτοκίνητο που θέλουν αλλά δεν έχουν, για την κοινωνία που είναι άδικη, για την κυβέρνηση που είναι ανίκανη, για την αναγνώριση που δεν έχουν…
Οργανωμένοι «οπαδοί» είναι αυτοί που έχουν στήσει κάποια μαγαζάκια, προσωπικές επιχειρήσεις που οικονομάνε από τα εισητήρια που δίνουν με καπέλο, από τις εκδρομές που διοργανώνουν, από τα μπλουζάκια που πουλάνε, από διάφορες «διευκολύνσεις» των διοικήσεων και που δεν είναι σε θέση ή σε διάθεση να ελέγξουν τους ΜΑΛΑΚΕΣ που στρέφονται με τις πράξεις τους ενάντια στη ομάδα που τάχα αγαπούν. Ποιος θα τους σταματήσει αυτούς αν όχι οι οργανωμένοι; Εγώ; Μα μ’ εμένα δεν συνομιλεί κανείς παρ’ όλο που πληρώνω το διαρκείας μου 420 ευρώ και όχι 150 που πληρώνουν οι «Ηρακλείς» της ομάδας. Κι όποιος έχει αντίρρηση για τα «μαγαζάκια» ας μου πεί αν έχουν ΑΦΜ, πόσα μέλη έχουν, ποια είναι η ετήσια συνδρομή, κάθε πότε έχουν αρχαιρεσίες και ποιοι είναι οι ισολογισμοί τους.

2 σχόλια:

palalos είπε...

ειναι καθαρα θεμα παιδειας των ανθρωπων φιλε μου....λυπαμαι που το λεω, ειναι κατι που ξεκιναει απο μικρη ηλικια για τον καθενα και δεν αλλαζει μετα...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Όπως τα λες, αλλά είναι και η κοινωνία που δημιουργεί διαφόρων ειδών τρελαμένους.