Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η παράσταση συνεχίζεται

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έδωσε συνέντευξη Τύπου για το σχέδιο «Θεσσαλονίκη σταυροδρόμι πολιτισμών» που εκπονήθηκε μαζί με τον βεζύρη πολιτισμού. Στα πλαίσια αυτού του στόχου σαν πρώτο βήμα θα παρουσιαστεί η τριλογία του Θεάτρου Σκιών ο «Καραγκιόζης γραμματικός», «ο Καραγκιόζης γιατρός» και το θρυλικό «ο Καραγκιόζης Δήμαρχος» που θα ανοίξει τις παραστάσεις. Προκειμένου η πόλη να είναι έτοιμη, ανακοινώθηκε ότι θα καθαριστεί εντός 10 ημερών. Αν αυτό επιτευχθεί θα είναι μεγάλη επιτυχία δεδομένου ότι σε 10 μέρες δεν καθαρίζει ούτε ο δρόμος μου που τα σκουπίδια φτάνουν οσονούπω στα μπαλκόνια των πρώτων ορόφων. Το γενικότερο σχέδιο προβλέπει ότι «Μέχρι το καλοκαίρι (!!!) η εικόνα στην πόλη θα βελτιωθεί, (δηλαδή πόσο;) και μέχρι το τέλος του χρόνου (τώρα κοντά δηλαδή) η Θεσσαλονίκη θα είναι υποδειγματική στον τομέα της καθαριότητας». Ειπώθηκε πως πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη ότι η κατάσταση σε επίπεδο εξοπλισμού, προσωπικού και οργάνωσης είναι τραγική. Δηλαδή, ως άλλοι ΓΑΠ οι νεοεκλεγέντες δεν γνώριζαν ή δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν την κατάσταση του Δήμου που αγωνίστηκαν και κατάφεραν να αναλάβουν, και στη συνέχεια κάθονται και χαζολογάνε με το φτηνό επιχείρημα της ανεπάρκειας των προηγούμενων. Μα γι αυτό στείλαμε τους προηγούμενους σπίτια τους, για την ανεπάρκειά τους, και βάλαμε εσάς για να κάνετε σωστή δουλειά, όχι να προβάλλετε δικαιολογίες. Ο μεγάλος αρχηγός κατόπιν, ανέφερε τέσσερις κινήσεις που είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν για να λυθεί το συντομότερο δυνατό (δηλαδή πότε λές;) το πρόβλημα με τα απορρίμματα. Πρώτον, να αναδιοργανωθούν πλήρως οι υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας (τι ώρα είπες;) δεύτερον, να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τους συμβασιούχους (ποια χρονιά δηλαδή;) τρίτον, να βοηθήσουν οι εργαζόμενοι (;;), για να καθαρίσει η πόλη και τέταρτον, οι πολίτες να κρατούν στα μπαλκόνια τα ανακυκλώσιμα υλικά. Όταν γίνουν όλα αυτά, θα έχουμε την πλημμυρίδα τουριστών από Τουρκία και Ισραήλ. υγ. Εκείνη η παρέμβαση του εισαγγελέα, που διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν (άκου ΑΝ) τίθεται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, θα βγάλει πόρισμα πριν το καλοκαίρι;

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ επαναλαμβάνω ότι χρειάζεται κριτική για την άμεση στοχοθέτηση -και σκληρή-, αλλά σχετική ανοχή για την οργάνωση. Ξέρω ότι δεν μπορώ να σε πείσω (εσύ εξάλλου τα βιώνεις, όχι εγώ), αλλά ξέρω τι σημαίνει να λαμβάνεις κακή διοίκηση και να πρέπει να την προσαρμόσεις.

Εγώ περιμένω να μάθω τα ονόματα, τους μισθούς και τις ποινές στους υπαλλήλους που καταγγέλλεται ότι δεν παρουσιάζονται στη δουλειά τους.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Στο τελευταίο, συμφωνώ απολύτως.

Swell είπε...

Πιο πιθανό θεωρώ να καθαρίσει η πόλη από ένα τσουνάμι, παρά από το δήμαρχο και την παρέα του.