Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απεργίες

Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φαρμακοποιοί, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, βγαίνουν στους δρόμους πάλι οι αγρότες (η μόνη κινητοποίηση που έχει πια τον χαρακτήρα εθίμου), έχουν απεργήσει και θα απεργήσουν δεκάδες κλάδοι.
Η ερώτηση είναι: ποιόν πλήττουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις;
Πρώτα και κύρια τον πολίτη!
Οι κυβερνήσεις δεν δίνουν δεκάρα για το αν οι ασφαλισμένοι βρίσκουν γιατρό, φάρμακα, μέσο μεταφοράς, ελεύθερη διακίνηση, όπως δεν δίνουν δεκάρα για την φτώχεια, την ανεργία, την ακρίβεια, το χαμηλό επίπεδο περίθαλψης, το χαμηλότερο της παιδείας.
Δεν είμαι εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων, ίσα ίσα το αντίθετο.
Όμως προσδοκώ μια γενική απεργία που κανείς δεν θα χρειαστεί να πάει στην εργασία του υποστηρίζοντας ο ένας τη δουλειά του άλλου, όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο, εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, ένα αρραγές μέτωπο απέναντι στους ληστές της ζωής μας. Για παράδειγμα, αν όλοι αρνούνταν να πληρώσουν το ληστρικό εισιτήριο στα ΜΜΜ, τότε κανένας Ρέπας, κανένας Πεταλωτής και Βούγιας δεν θα τολμούσαν να εκτοξεύσουν απειλές για ποινικά αδικήματα.
Όσο δεν γίνεται αυτό, τόσο η εξουσία και τα φερέφωνά της θα δείχνουν τον ένα εργαζόμενο στον άλλο ως υπεύθυνο για τα δεινά του ή την ταλαιπωρία του.

5 σχόλια:

Swell είπε...

Ενας γνωστός μου και πατριώτης σου μου έχει πει "είμαστε πολλοί αλλά είμαστε σκόρπιοι, αν οργανωθούμε..."

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστόοοος...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@swell, μέχρι να οργανωθούμε θα μας έχουν φάει...

@δείμε, τι να το κάνεις;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τι να το κάνεις; Να συνεχίσεις έτσι. Ειδικά με τους γιατρούς που πάντα στέκονται απέναντι σε άλλους εργαζόμενους και είναι και οι πιο δεξιοί, έχω κάτι. Και τώρα πολύ απλά κινούνται για καθαρά συντεχνιακούς λόγους. Εκεί "τα παίρνω" ακόμα περισσότερο.

habilis είπε...

Eίναι λίγο αργά για να λύσουν οι απεργίες κάποιο μεγάλο πρόβλημα.
Αυτές τις πολιτικές εμείς τις έχουμαι ψηφίσει και ξαναψηφίσει και θα τις ξαναξηφίσουμαι.
Σε κανένα πολιτευτή , πολίτη , γιατρό ή συνδικαλιστή δεν είδα να υδρώνει το αυτί του για την ηθική ξευτίλα που είναι η παγκοσμίως Ελληνική πατέντα¨ φακελάκι την ώρα της αγωνίας για την επιβίωση στα νοσοκομεία.
Η ηθική χρεοκοπία έχει μπει στο DNA μας.