Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Οι τζαμπατζήδες στις αστικές συγκοινωνίες

Εχθροί της οικονομίας, κατά ένα περίεργο συλλογισμό του Ρέπα, εχθροί των κατοίκων των Φαρσάλων, της Δράμας, του Κιλκίς και όσων άλλων πόλεων ανέφερε ή εννοούσε, είναι οι αρνούμενοι να πληρώσουν το (ληστρικό) εισιτήριο που έχει επιβληθεί στις αστικές συγκοινωνίες. Σου λέει, αν δεν πληρώνετε εσείς το εισιτήριο που ορίζουμε, τότε επιβαρύνεται ο κρατικός κορβανάς τον οποίο μετά οφείλουν να ενισχύσουν οι κάτοικοι άλλων πόλεων. Εκπληκτικό έτσι; Μου θυμίζει τον Χατζηδάκη που έλεγε ότι με τα λεφτά που έδιναν οι έλληνες φορολογούμενοι για την ΟΑ μπορούσαμε να έχουμε δύο σχολεία και ένα νοσοκομείο κάθε μήνα. Τώρα την ΟΑ την δώσαμε κοψοχρονιά, αλλά σχολεία και νοσοκομεία δεν αποκτήσαμε. Κι όχι μόνο, αλλά σχολεία και νοσοκομεία πάνε για συνενώσεις, σχέδιο που θα βελτιώσει το επίπεδο της παιδείας και της περίθαλψης. Τα επίπεδα της ανεργίας δεν επιβαρύνουν τον κρατικό κορβανά; Η φοροδιαφυγή δεν; Η εισφοροδιαφυγή δεν; (και δεν μιλάω μόνο για το ξενοδοχείο που φιλοξένησε τον Πάγκαλο και που χρωστάει 1 δις και βάλε στο ΙΚΑ). Η μεταφορά επιχειρήσεων σε Σκόπια και Βουλγαρία δεν; Μάλλον όχι αφού στείλατε τον ευρισκόμενο σε διαρκή χώνεψη αντιπρόεδρο να εγκαινιάσει την μονάδα του Μιχαηλίδη στη Βουλγαρία. Διαλύετε τα πάντα καμαρώνοντας ότι ανασυγκροτείτε τη χώρα, και δεν μπορεί να είστε τόσο βλάκες για να πιστεύετε κάτι τέτοιο. Μάλλον βάσει σχεδίου πορεύεστε. Εχθροί του λαού, εχθροί της χώρας, εχθροί μου.

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Προσωπικά το Ρέππα οτι και να λέει δεν τον πιστεύω, εδω και πολλά χρόνια. Δεν με εμπνέει.
Οι πολιτικοί όταν θέλουν να περάσουν κάτι, σωστό ή λάθος, βγάζουν μπροστά τα όπλα φόβου, σπέρνουν ανακρίβειες, μα κι αλήθεια να λέγαν δεν έχουν την εμπιστοσύνη μας.
Βάζουν και τα ΜΜΕ να διαδίδουν τους φόβους και να κάνουμε αυτο που λένε. Χωρίς να θυσιάζουν οι ίδιοι τίποτα ! Και με ασυλία !
Θυμίζω για την ιστορία μια και το ανέφερες, ο Χατζηδάκης έλεγε οτι η ΟΑ κόστιζε στον ελληνικό λαό 1.εκ.ευρώ την ημερα ; Κάτι τέτοιο.
Αυτο το έλεγε χωρίς να εχει στα χέρια του ισολογισμούς της εταιρείας για τα τελευταία 4 χρόνια.
Ισως και ο κ.Ρέππας να κάνει το ίδιο, ενας πολιτικός που δεν πρόκειται ποτέ να πιστέψω ούτε λέξη του.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ καλή ανάρτηση. Το θέμα δεν είναι ο Ρέπας, αλλά -όπως σωστά το έθεσες- το σύνολο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθείται.