Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

"Ασκήσεις"...

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου διεξήχθη στο στρατόπεδο "Κορομηλά" στην Αργυρούπολη του Δήμου Κιλκίς, η στρατιωτική άσκηση "Καλλίμαχος" από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία που είναι ενταγμένη στη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ. Το μενού περιλάμβανε διάφορα, μεταξύ των οποίων και αντιμετώπιση ταραχών σε αστική περιοχή. Αντιμετώπιση δηλαδή, διαδηλωτών από στρατιωτικά τμήματα κατάλληλα εξοπλισμένα (άρματα, εκπαιδευμένα σκυλιά, αντλίες νερού κλπ). Αυτό που ακόμα δεν έχει γίνει στην Αίγυπτο για παράδειγμα, σχεδιάζεται και εκτελείται εικονικά έστω, εδώ στην Ελλάδα. Γιατί άραγε; Διακρίνει η κυβέρνηση τόση δυσαρέσκεια στις λαϊκές τάξεις ώστε να ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ευρείας κλίμακας ταραχών; Μάλλον ναι! Μπορεί να κομπορρημονεί στο εξωτερικό για λαϊκή στήριξη και αποδοχή, για επιβράβευση στις περιφερειακές εκλογές, αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου, φαίνεται ότι συζητάνε για το τι θα κάνουν έτσι κι ανάψει το φυτίλι.
Εγώ πιά όλα τα περιμένω από την εικονική κυβέρνηση Τσολάκογλου. Έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας έργο, τα αποτελέσματα του οποίου θα κρατήσουν τη χώρα σε διαρκή οπισθοδρόμηση για πολλά χρόνια έτσι ώστε τα πραγματικά αφεντικά να απολαύσουν ανενόχλητα τα εδέσματα όταν κάτσουν στο τραπέζι.
Αν δούμε πάλι, 44χρόνια μετά, τον στρατό στους δρόμους, θα δικαιωθούν οι παππούδες και του προέδρου της «κυβέρνησης» ("στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας") και του αντιπροέδρου.

5 σχόλια:

Saq είπε...

Νομίζω ότι η άσκηση έγινε εν όψη αποστολής στρατευμάτων στο κόσοβο ή κάτι τέτοιο, ψάξτο λίγο πρώτα να σιγουρευτούμε. Μην λέμε ότι θέλουμε αν δεν είμαστε σίγουροι.

Panagiotis είπε...

Τί σε λέει αυτό? Ίσως περιμένουν κάποιο μπαμ. Μόνο στις λαϊκές τάξεις υπάρχει δυσαρέσκεια? Θα έλεγα ότι πλην Μαρινάκη όλοι οι άλλοι είναι δυσαρεστημένοι...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@saq, το θέμα είναι οτι τα παιδιά ασκούνται σε κάτι. Λες κι αν ακόμα είναι για το Κόσσοβο, μετά να τα ξεχάσουν; Λες οι διάφοροι εξουσιαστές να κάνουν τόσο στενά σχέδια; Εγώ αμφιβάλω...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν είναι νομίζω αρκετές. Στην ΕΕ από χρόνια γίνονται τέτοιες ασκήσεις. Η ΕΕ είναι βέβαιη ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί ανάλογη δράση του στρατού, όταν η αστυνομία δε θα φτάνει.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@δείμε, ναι, παραπάνω από αρκετές...