Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Εδώ οι καλές ιδέες…

Μιας και όλα τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης έχουν λυθεί ή έχουν μπει σε καλό δρόμο και το ‘χουμε ρίξει πια στα καλαμπούρια, είπα να συμβάλω κι εγώ στις πρωτοβουλίες που παίρνει ο νέος μας δήμαρχος. Στην εξαιρετική του ιδέα για φεστιβάλ gay που θα εντάξει την πόλη στους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς, θα κάνω μια παρατήρηση.
Με μία μόνο τέτοιου βεληνεκούς εκδήλωση θα αναβαθμίσουμε τη Θεσσαλονίκη;
Δεν φαίνεται να αρκεί.
Προτείνω λοιπόν να καθιερωθεί ένα παρεμφερές φεστιβάλ κάθε μήνα, ένα ας πούμε για τους εφαψίες, (κοινώς κολλητηρτζήδες) η παρέλαση των οποίων θα γίνεται με λεωφορεία του ΟΑΣΘ σε ώρα αιχμής, ένα άλλο για τους επιδειξίες (με τις μισάνοιχτες καμπαρτίνες, παλτό, μοντγκόμερι κ.α.), ένα τρίτο για τους ηδονοβλεψίες (σκούρα γυαλιά και παραλλαγή), άλλο για σαδομαζοχιστές (μαστίγια, χειροπέδες, δερμάτινα εσώρουχα). Ποια Βερολίνα Νέες Υόρκες και άλλα χωριά;
Τα αεροπλάνα θα παρκάρουν μέχρι και στο δρόμο για Περαία, και τα κρουαζιερόπλοια θα γεμίσουν τον Θερμαϊκό. Η πόλη θα κατακτήσει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο τουριστικό πανόραμα.
Κι επίσης η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ένα Λας Βέγκας ειδικών γάμων, με γρήγορες διαδικασίες 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα.
Χαμός θα γίνει, λίγο τόλμη χρειάζεται και ανοιχτά μυαλά.

5 σχόλια:

ange-ta είπε...

αντε, δεν σε πιστευω ότι ο κρασας οργανώνει φεστιβάλ για αδελφούλες!!!!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ange-ta, έδωσε συνένντευξη σε gay περιοδικό και είπε οτι είναι καλή ιδέα εφ' όσον γίνεται και αλλού όπως και οι γάμοι ομοφυλοφίλων.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι όμως πέρα από την πλάκα, διακρίνω μία έντονη ειρωνεία στην προσπάθεια κάποιων να αποδείξουν ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι φυσιολογικοί άνθρωποι. Πέρα από την πολιτική κριτική -που μάλλον είναι αποτέλεσμα μιας μιντιακής επιλογής- φαντάζει και ομοφοβικό.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Καμία πλάκα και καμία ειρωνία πέρα από αυτό που λέω στην εισαγωγή. Τα προβλήματα της πόλης πρέπει να αξιολογηθούν με καθαρό μυαλό και να ξεκινήσουν λύσεις. Με τους ομοφυλόφιλους δεν έχω τίποτα, ούτε τους απεχθάνομαι ούτε τους φοβάμαι.

ο δείμος του πολίτη είπε...

ΟΚ, εγώ το παρεξήγησα. Αλλά προσπάθειες γίνονται. Τα μέσα επέμεναν στο θέμα αυτό, γιατί πουλάει ο αντισυμβατικός πολιτικός λόγος του Μπουτάρη.