Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κατάσταση πολιορκίας

Από τις εφημερίδες
«Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν διμοιρίες των ειδικών δυνάμεων από Αθήνα, οι οποίες θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν σε οτιδήποτε έκτακτο χρειαστεί. Στη Θεσσαλονίκη πιθανότατα θα βρεθεί και ο Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., Ιωάννης Ραχωβίτσας, που αναμένεται να κάνει το συντονισμό της επιχείρησης, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρατευθεί για τον σκοπό αυτό ακόμη και ελικόπτερο, προκειμένου να εποπτεύει από ψηλά όλες τις επικίνδυνες περιοχές. Πιθανότατα, να χρειαστεί να εκκενωθεί και ο χώρος γύρω από το γήπεδο, ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς τις πόρτες του».
Ήμουν έτοιμος να τρέξω στο σούπερ μάρκετ για προμήθειες νομίζοντας ότι κακό βρήκε την πόλη, μέχρι που διάβασα την μαγική λέξη «γήπεδο» και κατάλαβα. Δηλαδή δεν κατάλαβα ακριβώς (με την έννοια του «κατανόησα»), απλά αντιλήφθηκα προς τι όλη αυτή η επιστράτευση. Έρχεται ο Ολυμπιακός.
Ο «Θρύλος» ρε! Μια Α.Ε. με δραστηριότητα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που θα αντιμετωπίσει μια αντίστοιχη ντόπια που έχει την κακή συνήθεια να αντιστέκεται. Κι αναρωτήθηκα, χάθηκε τελείως η κοινή λογική; Στην Τούμπα αύριο, όπως και κάθε Τετάρτη, θα υπάρχει «Λαϊκή». Δεν θα λειτουργήσει, ή μήπως θα υποχρεωθούν οι πωλητές να «τα μαζέψουν» νωρίτερα; Σε ακτίνα 200 μέτρων από το γήπεδο λειτουργούν πάνω από 50 καφέ-μπαρ, φαστφουντάδικα και ταβέρνες που διαθέτουν και Νόβα και Conn-x και προσδοκούν κάποιο τζίρο. Θα υποχρεωθούν να κλείσουν; Σε τι αποσκοπεί η μετάκληση ειδικών δυνάμεων από την Αθήνα, η άφιξη του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και η εποπτεία από ελικόπτερο; Κανείς δεν σκέφτηκε ότι όλα αυτά εκλαμβάνονται ως πρόκληση ακόμα και από εκείνους που δεν προκαλούνται εύκολα; Μήπως ο στόχος είναι όχι να προληφθούν επεισόδια αλλά να προκληθούν τέτοια και όσο γίνεται μεγαλύτερης έκτασης; Και στο κάτω κάτω περισσεύουν τα χρήματα που θα δαπανηθούν για όλες αυτές τις μετακινήσεις;
Φαίνεται πως ναι!
Προκειμένου να καταδειχθεί ποιος είναι το αφεντικό σ’ αυτό το έκτρωμα που λέγεται «ελληνικό ποδόσφαιρο».
υ.γ.
Τελικά, η Λαϊκή δεν θα λειτουργήσει αύριο στην Τούμπα μετά από αίτημα της αστυνομίας. Οι 150 και πλέον πωλητές θα χάσουν από ένα μεροκάματο.
Ε,και;

2 σχόλια:

Swell είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Swell είπε...

Στις χούντες, με όποια μορφή κι αν έχουν αυτές, αυτά συμβαίνουν. Κατάλαβέ το επιτέλους..