Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Προσεχώς

Ο πολιτικός θίασος εναλλασσόμενου ρεπερτορίου, αυτό το θλιβερό μπουλούκι που λυμαίνεται τη χώρα εδώ και δεκαετίες, ετοιμάζει τη νέα του παράσταση «Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».
Ελπίζουν ότι όπως παλιά ο λαός θα προστρέξει να γεμίσει τους χώρους που θα δοθεί η παράσταση και ότι οι αφίσες και τα συνθήματα θα τραβήξουν κόσμο παρ’ όλο που το έργο είναι ελαφρά διασκευή παλαιοτέρων κακών παραστάσεων.
Δεν νοιάζονται καν αν το έργο θα αρέσει, το μόνο που τους νοιάζει είναι να γεμίσουν οι αίθουσες.
Κι έτσι είναι σωστό να γίνει
.
Η αποχή δεν είναι λύση.
Και μόνο τρεις να ψηφίσουν όποιος πάρει δύο ψήφους κέρδισε, ιδιαίτερα με το κόλπο της δεύτερης εκλογής. Οι «Άθλιοι» υποστηρίζουν τη συμμετοχή λοιπόν, τουλάχιστον την πρώτη Κυριακή όχι αποχή, όχι λευκό (που το εξομοιώνουν με το άκυρο), αλλά μαύρο στο κάθε υποψήφιο που προβάλλεται από τις δυνάμεις εκείνες που κατέστρεψαν τη χώρα. Μαύρο στον κάθε εκλεκτό τους κι αν ακόμα είναι άφθαρτος και δείχνει ικανός. Στο δημοψήφισμα αυτό έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε τον θυμό μας, να μην δώσουμε την έγκρισή μας σε όσα κάνουν οι μεν, αλλά ούτε να φανεί ότι ξεχάσαμε όσα έκαναν οι δε.
Μαύρο σ’ αυτούς που μαύρισαν τη ζωή μας, σ’ αυτούς που σκότωσαν τα όνειρά μας, μαύρο σ’ αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας.
Μαύρο στους κλέφτες, τους ψεύτες, τους αδίστακτους εκποιητές της χώρας, τους πιστούς υπηρέτες του πλούτου.
ΜΑΥΡΟ!

1 σχόλιο:

Panagiotis είπε...

Μάζεψε τη Θύρα 4 και τους συνδέσμους, δώσε τους χάρτες απ' όλα τα εκλογικά κέντρα και πες τους ότι εκεί συχνάζουν Αρειανά, Γαύροι και Βάζελοι, Γριές, Χανούμια, κτλ και μπορεί να βρεθεί κι ο Γούμενος... Επειδή είπες για μαύρο δηλαδή.. Να δεις τί μαύρο έχει να πέσει.