Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τα προβλήματα ένα ένα λύνονται

Για παράδειγμα, στον τομέα της υγείας έγινε ένα τεράστιο άλμα με την απαγόρευση του καπνίσματος έστω σε δημόσιους χώρους.
Ιδιαίτερα τώρα που οι προμηθευτές σταματούν να εφοδιάζουν τα νοσοκομεία (λόγω χρεών) δεν σηκώνει πολλά με καρδιοαναπνευστικές παθήσεις. Αλλά και στο ΙΚΑ οι καρδιολόγοι και πνευμονολόγοι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού στους άλλους ασθενείς σε λιγότερο από τον ένα (+) μήνα που χρειάζεται σήμερα.
Άλλο πρόβλημα που λύνεται, είναι αυτό της θερμομόνωσης των κατοικιών. Πριμοδοτήσεις για αλλαγές κουφωμάτων, παραθύρων κλπ, απαλλάσσουν τον Έλληνα από τον μεγαλύτερο βραχνά από την Επανάσταση και μετά, και επί πλέον γίνεται παιγνιδάκι η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, λίγους μόνο μήνες μετά την αναγκαστική αντικατάσταση παλαιών ανελκυστήρων με νέους αυτόματους. Χλιδή του κερατά! Τρελάθηκα όταν πρωτομπήκα μέσα, αυτόματες πόρτες, βελουδένιο σταμάτημα… Ευρώπη σκέτη!
Δεν ξέρω με ποια σειρά θα λυθούν τα άλλα -δευτερεύοντα έστω- προβλήματα, αλλά μια νότα αισιοδοξίας την έχω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: