Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Τι βρίσκει κανείς...

Ξεκινώντας από τον
http://rigasili.blogspot.com/ οδηγήθηκα στο
http://tyxaios.blogspot.com/2010/10/blog-post_13.html και στο
http://anemogastri.blogspot.com/2010/10/blog-post_6542.html
που είχαν αναρτήσει μια περιγραφή επαγγέλματος από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Επάγγελμα: Βουλευτής (!!!) Βέβαια το συγκεκριμένο επάγγελμα αφαιρέθηκε στη συνέχεια και παρ’ όλο που ο τυχαίος και το ανεμογκάστρι το έσωσαν στα ιστολόγιά τους, κάνοντας κλικ στην παραπομπή δεν βγαίνει τίποτα πια. Εκείνο που εγώ κράτησα και σας παρουσιάζω (για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα) είναι τα σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ
Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες (των βουλευτών)
Η δημοκρατική συνείδηση, η κοινωνικότητα, το ήθος, η τιμιότητα, η μαχητικότητα, η εργατικότητα αλλά και η ικανότητα στις διαπροσωπικές σχέσεις συγκροτούν την προσωπικότητα του βουλευτή. Ακόμη, η διάθεση προσφοράς για τον τόπο του, η συνέπεια, η οργανωτικότητα, η μεθοδικότητα, αλλά και η δημιουργία μιας ουσιαστικής και ειλικρινούς σχέσης με τους ψηφοφόρους του αποτελούν απαραίτητα προσόντα για την άσκηση του έργου του. Χρειάζεται επίσης να διαθέτει επικοινωνιακές δεξιότητες και υψηλό αίσθημα ευθύνης, όραμα, και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να συμβάλλει στην αναβάθμιση του πολιτικού χώρου όπου ανήκει ή και της πολιτικής ζωής γενικότερα. Πρέπει ακόμα να έχει ευχέρεια στο γραπτό και ιδιαίτερα στον προφορικό λόγο και να διατυπώνει με σαφήνεια και πειστικότητα τις θέσεις του. Τέλος, η δεξιότητα στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και η καλή γνώση ξένων γλωσσών τον διευκολύνουν πολύ στο δύσκολο έργο του.
Απορία
Δηλαδή τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά και προσόντα του συρφετού που στεγάζεται στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος;
Ήμαρτον ρεεεεεεεεεεεε!

6 σχόλια:

tzonakos είπε...

Kυβερνούμαστε απο ενα συρφετό ανίκανων με μόνο ταλέντο να πείθουν οτι ειναι ικανοί.
Ολα τα άλλα προσόντα δεν υπάρχουν.
Χρειάζεται μόνο να εισαι αλήτης που πείθει οτι ειναι μάγκας.
Εδω να σου πω κατι κι ελπίζω να το εκτιμήσεις κι εσυ ανάλογα :
Πέφτει στα χέρια μου ενα φυλλάδιο υποψήφιου δημοτικού συμβούλου και το διαβάζω.
Γράφει ... " μπλα μπλα ... και Δεν ειμαι πολιτικός με την κλασσική έννοια του όρου. Θέλω μόνο να βοηθήσω τον τόπο μου "
Αυτο δεν το χω δει ξανά πουθενά, να κατεβαίνει υποψήφιος και να δηλώνει οτι "δεν ειναι πολιτικός" !!!
Ειλικρίνεια ;
Κόλπο ;
Δεν ξέρω.

Swell είπε...

Ναι βρε Τζονάκο, το επάγγελμα του πολιτικού εκτός από το πιο κερδοφόρο, έχει γίνει πλέον συνώνυμο με το επάγγελμα του πιο χαμερπή νταβατζή φτηνών πορνών στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Ελέω του ΓΑΠα, τελευταίου (ελπίζω) εκπροσώπου της παπανδρεϊκής τρόικας και ξέρεις ποιών άλλων. Καλά κάνει λοιπόν ο υποψήφιος και δηλώνει ότι δεν είναι πολιτικός.

Mε το κείμενο του ΟΑΕΔ στο χέρι, εκτυπωμένο από την ιστοσελίδα του, πήγα στον ΟΑΕΔ και ζήτησα να μάθω αν υπάρχει καμιά κενή θέση πολιτικού. Η κοπέλα μου είπε ότι αυτό δεν είναι επάγγελμα. Της έδειξα το κείμενο και βραχυκύκλωσε. Πήγα στον προϊστάμενο ο οποίος μου είπε ότι δεν ξέρει πιος ηλίθιος το ανέβασε στην ιστοσελίδα. Επέμενα ότι ήθελα να μουν πουν αν υπάρχουν κοινές θέσεις. Του είπα ότι έχω περισσότερα προσόντα ακόμα κι απ' τον πρωθυπουργό. Μου απάντησε "δεν αμφιβάλλω". Με άφησε άφωνο κι έφυγα. Αυριο θα πάω σε άλλον ΟΑΕΔ.

tzonakos είπε...

Xαχαχαχαχ εισαι παλαβόοος !
Χαχαχ, οκ απο Δευτέρα πάμε μαζι στους ΟΑΕΔ να τους δείχνουμε το κείμενο. Μπουαααχαχαχαχ :)

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα αν ήταν έτσι οι βουλευτές θα ήμασταν υπερδύναμη τώρα
ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ και απορώ πως ακόμη ο κόσμος ανέχεται αυτούς τους γελοίους να τον κυβερνάνε
Συγχαρητήρια για το μπλογκ!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Προς τζονάκο (κυρίως) για το "δεν είμαι πολιτικός" που ισχυρίζεται ο υποψήφιος.
Σε προηγούμενες δημοτικές εκλογές μου ζητήθηκε να συμμετάσχω για να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και δέχθηκα δεδομένου οτι η δημοτική παράταξη προερχόταν από το κόμμα που συνήθως ψηφίζω. Ο επικεφαλής του συνδυασμού σε τρείς τουλάχιστον περιπτώσεις μας διαβεβαίωσε οτι δεν πρόκειται να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η παράταξη εξέλεξε 2 συμβούλους και ο ένας δικαιωματικά ήταν ο αρχηγός. Καλός άνθρωπος, γιατρός ερευνητής, με αρχές και ήθος. Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ήταν υποψήφιος και εξελέγη χωρίς βέβαια την δική μου ψήφο. Κανένας δεν αξίζει την εμπιστοσύνη μας.

tzonakos είπε...

Δεν ηταν πολιτικός, αλλα μετά, έγινε, τον έκαναν, του άρεσε.
Δεν σημαίνει αυτό οτι σημερα δεν λέει αλήθεια όποιος ισχυρίζεται οτι δεν ειναι πολιτικός.
Ουτε οτι στην συνέχεια δεν θα γίνει.
Δυστυχώς όποιος θέλει να γίνει, αλλοτριώνεται για να επιβιώσει μεσα στο βρώμικο σύστημα της πολιτικής με τα συνεχή χτυπήματα κάτω απο τη ζώνη και τελικά επιβιώνουν οι πιο αλήτες ... που υποτίθεται θα μας σώσουν.