Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Το εξαιρετικό, χρήσιμο και οικολογικό “kindle”

H “Amazon” κυκλοφορεί το “kindle”, μια ασύρματη ηλεκτρονική συσκευή που μπορεί να αποθηκεύσει 1400 βιβλία που κατεβαίνουν αστραπιαία από το βιβλιοπωλείο της Amazon, σε τιμή μισή από του χάρτινου αντίτυπου, όπως επίσης και ολόκληρες εφημερίδες σε τιμή ανάλογα μειωμένη.

Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει με ελληνικές δυνατότητες αλλά σύντομα θα συμβεί κι αυτό. Δεν ξέρω αν το νέο είναι παλιό, αν δηλαδή το έμαθα καθυστερημένα, αλλά η δυνατότητα να διαβάζεις το βιβλίο που θέλεις όποτε και όπου θέλεις, σε συνδυασμό με την μη κατανάλωση χαρτιού, βρίσκω πως είναι εξαιρετικό επίτευγμα. Φανταστείτε μια τεράστια βιβλιοθήκη στην τσέπη σας. Η μπαταρία του διαρκεί 30 ώρες, επαναφορτίζεται σε δύο ώρες και η τιμή του στις ΗΠΑ είναι 359 δολ, κάπου 280 ευρώ.

5 σχόλια:

nelly είπε...

Μετα τα δισκοπωλεια και τα βιντεοκλαμπ ερχεται η ωρα και για τα βιβλιοπωλεια να βλαστημησουν την ωρα και τη στιγμη που γεννηθηκε η Τεχνολογια...

Kindle? Ας ερθει πρωτα και βλεπουμε.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Γιάους επαγγελματίες, έχεις δίκιο. Αλλά δυστυχώς η τεχνολογία "κόβει" δουλειές.

Μιχάλης Ρ. είπε...

Είμαι της γνώμης ότι η σχέση του ανθρώπου της γενιάς μου με το βιβλίο είναι προσωπική, συντροφική και αναντικατάστατη. Σήμερα υπάρχει αποστροφή στη γνώση γιατί ο «κόσμός» των περισσότερων νέων ακολουθεί τον «συρμό» των εύκολων λύσεων και αποστρέφεται τις δύσκολες που προϋποθέτουν γνώσεις και κρίση. Μακάρι οι γιοι μου ν’ αγαπήσουν τη γνώση διαβάζοντας κι ας είναι κι από «kindle».

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη συμφωνώ οτι το σημαντικό είναι να διαβάζει κανείς. Το σημαντικό στο kindle είναι οτι στα 30 βιβλία έχεις κάνει απόσβεση, η πρακτικότητα και η ευκολία, και βέβαια η εξοικονόμηση χαρτιού (προστασία δασών - περιβάλλοντος)

Unknown είπε...

λυπάμαι ,αλλά η σχεση με το βιβλιο με το χαρτί,ειναι σχεση ανεαναληπτη ,ειναι σχεση ερωτικη,κλεινεις το βιβλιο κρατας την εικόνα και μεταφερεσαι,κρατας την σημείωση,και κάποτε θα την βρουν καποιοι αλλοι μετα από σενα,θα την κρίνουν θα σε φαντασθουν,θα σε καταλάβουν η θα σε απορρίψουν.Πολλές φορες θα ξαναγυρίσεις καισυ εκεί,και τότε θα δεις ποσο εχεις αλλαξει η οχι.
Η επαφή με το χρτί ,η μυρωδιά του,οι τσακισμένες σελιδες,ειναι ολοκληρη η ζωή μας.Προσωπικα δεν την δεχομαι αυτή την εξέληξη ,μητε πιστευω πως κινδυνεύει απο πλανήτης απο το ξυλο που απαιτειται να γίνει χαρτι!!!!
Η επαφη ειναι μια απο τις αισθήσεις που συμμέτεχει την ωρα της αναγνωσης.