Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην Ελλάδα, μια μεγάλη μέρα

1821
Απαγχονίζεται στο Πατριαρχείο,ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος ο Ε΄. Μαζί του οι Τούρκοι απαγχονίζουν 3 ακόμη αρχιερείς και ενώ ο όχλος προβαίνει σε αγριότητες στη Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Αδριανούπολη κ.α.

1826
ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
.

Αποκλεισμένοι από παντού οι Μεσολογγίτες, χωρίς καθόλου τρόφιμα (έτρωγαν γάτες σκυλιά και ποντίκια), κάτω από συνεχή βομβαρδισμό που έφτανε και τις 2.000 βόμβες το εικοσιτετράωρο, αποφάσισαν την Έξοδο. Χωρίστηκαν σε 3 σώματα, υπό τους Νότη Μπότσαρη, Δημήτρη Μακρή και Κίτσο Τζαβέλα. Στη μέση του τριγώνου που σχημάτιζαν τα σώματα αυτά ήταν τα γυναικόπαιδα. Τη νύχτα της 10ης προς 11η Απριλίου, έγινε η Έξοδος.

Ο Καραϊσκάκης, που είχε αναλάβει να επιτεθεί στους Τούρκους από πίσω, δεν το κατόρθωσε, ενώ ο Ιμπραήμ και ο Κιουταχής είχαν πληροφορηθεί το σχέδιο από έναν Βούλγαρο. Έτσι όταν άρχισε η έξοδος με επί κεφαλής τον Μεσολογγίτη Αθανάσιο Ραζικώτσικα, οι Τουρκοαιγύπτιοι τους περίμεναν.
Ακούστηκε μια φωνή “πίσω” δημιουργήθηκε σύγχυση, άλλοι προχωρούσαν, άλλοι γύριζαν πίσω. Μπότσαρης, Μακρής, Τζαβέλλας, Φωτομάρας με 1300 μαχητές και 100 γυναικόπαιδα διέφυγαν. Όσοι γύρισαν πίσω, δέχτηκαν τη μανία των Τούρκων. Ήταν Κυριακή των Βαΐων και οι νεκροί υπολογίζονται σε 5.000 και οι αιχμάλωτοι σε 1.000. Η Έξοδος είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Ευρώπη και τεράστια συμβολή στην εξέλιξη του Αγώνα.

σημ. περισσότερες πληροφορίες θα δώσουν σήμερα τα κανάλια

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ,ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΣΚΑΒΩΣΕΙ,ΣΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ.ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΝΑΝΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ.

Ο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ανώνυμε Μεσολογγίτη, έχω έρθει στην Ιερή πόλη σου, και ρίγησα στην "μάντρα" και στον κήπο...
Τι σχέση μπορούν να έχουν οι διάφοροι "Ντόρες" μ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ...

hackaday είπε...

Καλημέρα Γιάννη... Καμιά έξοδο της δήθεν κρίσης θα δούμε μπας και πα΄ρουμε ανάσα;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Γεια σου jim, συμφωνώ στο "δήθεν", έχω την ίδια απορία...

sa είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,AV女優,聊天室,情色,性愛