Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ο ων, ο ην, και ο ερχόμενος (πολιτικά)

Ο τωρινός τα ‘χει κάνει χειρότερα από τον προηγούμενο και ο υποψήφιος επόμενος τα χειροτερεύει πριν ακόμα έρθει.
Η καρέκλα ΜΑΣ, η παράταξή ΜΑΣ, η χώρα ΤΟΥΣ.
Αυτό είναι το κοινό «μότο» όλων τους και αυτή είναι η σειρά στον πίνακα αξιών τους.
Φέρονται, δρουν και ενεργούν σαν επικυρίαρχοι σε μια ξένη χώρα.
Τελευταίο δείγμα μη πατριωτικής συμπεριφοράς, η χθεσινή παρουσία – ομιλία του ΓΑΠ στο “London School of Economics”. Στην ομιλία του μπροστά σε φοιτητές και οικονομικούς παράγοντες απ’ όλο τον κόσμο, επιδόθηκε σε μια απίστευτη περιγραφή της οικονομικής κατάστασης της χώρας την οποία παρουσίασε να βρίσκεται λίγο πριν την καταστροφή. Εμείς εδώ μεταξύ μας, μπορούμε να λέμε και να κατηγορούμε την κάθε κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της, αλλά να παρουσιάζεται από υπεύθυνα χείλη στο εξωτερικό η χώρα σχεδόν υπό διάλυση, δείχνει επικίνδυνη ανευθυνότητα. Δεν έπληξε την οικονομική κατάσταση και το οικονομικό μέλλον του τωρινού πρωθυπουργού η ομιλία του, έπληξε την χώρα και μόνο αυτήν. Αν ένας από το ακροατήριο σκεφτόταν να αγοράσει ένα σπίτι στην Ελλάδα, ή να έρθει για διακοπές, ή να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ή να κάνει μια επένδυση, είναι σίγουρο ότι θα το ξανασκεφτεί. Για να μην πούμε πόσο ακριβότερος γίνεται ο δανεισμός της χώρας έτσι που την περιέγραψε ο επίδοξος πρωθυπουργός.
Δεν τον νοιάζει όμως γιατί ο λόγος του στόχευε σε κέρδη στο εσωτερικό. «Πρωθυπουργός να γίνω και βλέπουμε μετά» οι ιθαγενείς είναι μαθημένοι «παραλάβαμε χάος», «καμένη γη» «άδεια ταμεία», «τούνελ», «στενωπός», κάτι λογιστικά τερτίπια και βλέπουμε.
Και ο τώρα, και ο πριν και ο μετά, έτσι βλέπουν τα πράγματα.
Το θέμα είναι πώς τα βλέπουν οι ιθαγενείς.
Και τι σκοπεύουν να κάνουν γι αυτό.

11 σχόλια:

Unknown είπε...

ως ''ιθαγενεις'' τίποτε,ως Πολιτες αυτής της χώρας,καιρός να βγουν στους δρομους,[οι Γάλλοι το κάνουν]εκτός κι αν δεν μας αγκίζει πια τίποτε.
Το βραδυ θα ειναι ειδηση πως πατερας στραγκάλισε την γνναίκα του και κρεμάσθηκε,καθως αυριο το σπίτι του εβγαινε σε πλειστηριασμό,την ωρα που πριμοδοτούνται οι κατασκευαστες,για να απαλαγουν το στοκ που εχουν!!!!!!αν αυτό δεν μας αφυπνίσει ειμαστε αξιοι της τύχης μας.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Πολίτες ναι, αλλά με συμπεριφορά ιθαγενών...

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Αφού το 85% των ιθαγενών ψηφίζουμε αυτούς τους δύο τα τελευταία 25 χρόνια,είμαστε άξιοι της τύχης μας!
Νά αντιδράσει ποιός;Για την ακρίβεια;Γιά την ανεργία; τη φτώχια για ποιό απ'όλα;Κάθε Σαββατοκύριακο τα σκυλάδικα και τα κάθε λογής χοροπηδιχτάδικα είναι γεμάτα από νέους σάν και μένα των 500,600 και 700 ευρώ!Κρίση; Ποιά κρίση;Νάναι καλά ο μπαμπάς και η μαμά πού μεριμνούν για μάς!
Μού έλεγε ο πατέρας μου,πώς όταν τελείωνε το σχολείο το καλοκαίρι,ο παππούς μου τον έστελνε σέ γνωστούς του για δουλειά,νά μαθαίνει και νά ψήνεται από μικρός!
Όπως τα περισσότερα παιδιά εκείνη την εποχή.
Σήμερα ποιός γονιός κάνει το ίδιο;Ελάχιστοι!
Νά στερήσουμε από το παιδί τη καφετέρια,τους φίλους,τίς γκόμενες;
Νά του δημιουργήσουμε ψυχολογικά προβλήματα;Τί λέτε τώρα!Έχει χρόνια μπροστά του νά δουλέψει!!
Και ζητάμε από αυτούς τους ιθαγενείς νά συμπεριφερθούν σάν ενεργοί πολίτες μέ γνώμονα το συμφέρον και τη προκοπή του τόπου!!
Κούνια πού μάς κούναγε ομαδικώς!
Έτσι και χειρότερα θά γίνουμε,μέχρι νά μάς διαλύσουν και νά μάς κατασπαράξουν οι "φίλοι μας"
γείτονες.Αυτό δεν θέλουν άλλωστε;
Μέ τις υγείες μας και καλό βόλι!!

Unknown είπε...

χαιρομαι ιδιαίτερα οταν συναντω νεους ανθρώπους οπως εσυ Νάντια,μη το βαζεις ΄κάτω1

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ΝΑΝΤΙΑ, ακριβώς έτσι...

Sun In Clouds είπε...

Μου θύμισες με την καμένη γη πολλά: παραλάβαμε καμμένη γη, χρονοντούλαπο της ιστορίας, κοψοχέρηδες, κάθαρση, ανασύσταση του κράτους....Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. Η φίλη στο παραπάνω σχόλιό της όμορφα τα λέει. Μια ζωή τρωγόμαστε σε ένα γεωγραφικό χώρο που χαρακτηρίζεται ως πυριτιδαποθήκη. Η όλη ιστορία μου θυμίζει τον Τιτανικό που ενώ πήγαινε για τον πάτο η ορχήστρα έπαιζε μουσική. Έτσι και εμείς έχουμε αρχίσει τα όργανα και αντί να κοιτάμε πως θα σώσουμε την κατάσταση, κοιτάζουμε πως ο καθένας θα λέει τα δικά του.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@sun in clouds, ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σωστό σχόλιο.
Καλημέρα

zoyzoy είπε...

Σήμερα είδα την 1η πολιτική διαφήμιση για τις Ευρωεκλογές και λέω να το σκεφτώ για να μην τη ρίξω σε κανένα "Βεργή"
"Κόμμα Κυνηγών" τουλάχιστον θα αγωνίζονται για το συμφέρον και το δικό μας γιατί χωρίς καθαρό περιβάλλον δεν υπάρχουν και θηράματα!!

Kirki είπε...

δε θα συμφωνήσω φίλε μου.Δε χρειαζόταν τον Παπανδρέου για να μάθουν οι ξένοι τι γίνεται στη χώρα μας.Πέραν που όλα τα ξένα ΜΜΕ μας θάβουν καθημερινά με συνεχείς αρνητικές ειδήσεις,υπάρχουν και οι πρεσβείες εδώ που μεταδίδουν χαρτί και καλαμάρι τι συμβαίνει στο Ελλαδιστάν.Δεν περίμεναν απ τον Παπανδρέου για να το μάθουν.
Σα να θεωρούμε στιγμές στιγμές ότι ζούμε απομονωμένοι και οι άλλοι δεν παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται στη χώρα μας.Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@kirki, σαφώς και τα ξέρουν, αλλά έχει άλλη βαρύτητα όταν ακούγονται από "υπεύθυνα" χείλη.
Έτσι τουλάχιστον νομίζω εγώ.

Kirki είπε...

δεν έχει καμμία σημασία για τους ΞΕΝΟΥΣ το τι θα πει ένας πολιτικός μας στο εξωτερικό.Είτε καλό είτε κακό.Ούτε τα μέσα τους ούτε οι πολιτικοί τους έχουν ανάγκη να μάθουν κάτι από μας.Ξαναλέω ότι τα ξέρουν χαρτί και καλαμάρι.Ο πολιτικός οταν μιλάει σε κάποια ομιλία πρέπει να πει τα πράγματα όπως τα βλέπει.Και να πει τι διαφορετικό πρεσβεύει.
Δυσφήμηση ήταν η περιώνυμη απογραφή που θα κυνηγάει το κύρος της χώρας για χρόνια.Δυσφήμηση ήταν το ότι νεοδημοκράτες έλεγαν σε ξένους δημοσιογράφους ότι τις φωτιές τις έβαζε το ΠΑΣΟΚ.
Αυτά ήταν δυσφήμηση.Οχι μια ομιλία σε ένα πανεπιστήμιο.Και η άποψη μου αυτή θα ήταν η ίδια είτε μιλούσε ο Καραμανλής είτε οποιοσδήποτε άλλος.Ξαναλέω,το τι γίνεται στη χώρα μας οι ξένοι,δημοσιογράφοι και υψηλά ιστάμενοι τα ξέρουν καλύτερα κι από μας κι από πρώτο χέρι.Δεν ειναι ότι θα βγει ένας πολιτικός μας και θα τους τα αποκαλύψει.Μακάρι να ήταν έτσι δηλαδή.Θα ταν πιο εύκολα τα πράγματα για όλους μας αλλά δεν είναι))