Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Οι συνταξιούχοι να πεθάνουν

Τι τους χρειαζόμαστε;
Φύρα είναι και κόστος για την χώρα.
Όπως (για παράδειγμα) η μάνα μου.
92 ετών, με μόνιμη ανάγκη φροντίδας λόγω υγείας, με κομμένη τη μια σύνταξη, με δυσκολία στην κίνηση από περυσινή εγχείρηση αρθροπλαστικής γοφού.
Μετά την εγχείρηση χρειαζόταν αυτό το ειδικό στρώμα για την κατάκλιση, το πήραμε και δώσαμε τα σχετικά δικαιολογητικά στο Δημόσιο για να καλύψει το ποσό των 280 ευρώ. «Εντός εξαμήνου» (!!!) μας είπαν, «θα σας έρθει επιταγή». Πέρασαν 8 μήνες και η επιταγή ήρθε. 90 ολόκληρα ευρώ ξόδεψε το κράτος. Τώρα αν υπάρχει στρώμα με 90 ευρώ δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι δεν υπάρχει ντροπή. Όλοι όσοι ξεπερνούν το προσδόκιμο ζωής θα ‘πρεπε να ντρέπονται που λυμαίνονται την οικονομία της χώρας και μάλιστα σε περίοδο «κρίσης». Πως θα πληρωθούν κυρά Άννα τα καινούρια αυτοκίνητα των βουλευτών; Για κάνε μας τη χάρη…

9 σχόλια:

alterego είπε...

Που πανε τα λεφτα που πληρωνουμε τοσα και τοσα χρονια για να εχουμε εναν αξιοπρεπη τροπο διαβιωσης οταν θα ειμαστε ανημποροι για εργασια και χρειαζομαστε φροντιδα; Που πηγαν τα λεφτα μας;
Αν μπορει ας μας απαντησει καποιος
Καλημερα.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@alterego καλήμέρα. Αυτοί που πρέπει να απαντήσουν, είναι οι ίδιοι που τα τρώνε. Οπότε;

Μιχάλης Ρ. είπε...

Ιδού το ερώτημα, κοινωνία ή ευκαιρία; Πολιτισμός ή κέρδος; Ανθρωπισμός ή πιθηκισμός; Σέβας ή τέρας; Συνέχεια ή ανέχεια; Ζωή ή λογιστική; Ποιο το χρήσιμο και ποιο το άχρηστο; Γαμώ τα υπουργεία τους ή γαμώ την αλητεία τους;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη, στην τελευταία παράγραφο, και τα δύο!

Unknown είπε...

Η μητερα μου παραμένει στο νοσοκομείο 30 ημερες σε κώμα.
Απασχολουμε 4 αποκλιστικες,ειναι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ 29 ΧΡΟΝΙΑ,η περίθαλψη της γινόταν ιδιωτικα ολα τα χρόνια,ετσι γιατι γούσταρα και ειχα την δυνατότητα.
Οι κυρίες που τη φρόντιζαν μου εδωσαν αποδείξεις να εισπραξω από το ΙΚΑ,οτι τελος πάντων εδικαιούτο.
Οταν πήγα στο ΙΚΑ και ακουσα το ποσόν που θα επαιρνα,γελασα και ετοιμάσθηκα να σχίσω τα χαρτιά,με συγκρατησαν,τελος πάντων.Εγω ειχα χάσει την μητερα μου,τα χρήματα δεν μετρουσαν ,πολυ περισσότερο το ποσό που ηταν γελοίο.
ΑΡ.Μ......θΕΣ/ΝΊΚΗ.........[ΓΝΩΡΊΖΕΙς ΠΟΥ ΜΈΝΩ]ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΌΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ παρα την παραμονή της 30 χρόνια στον συγκεκριμένο τόπο,να σταλούν τα δικαιολογητικά στη Θεσ/νίκη.
Γνωστή ουσα στον χώρο ,οι υπάλληλοι μου ετοιμάζουν τα χαρτια[διβιβαστικά]και προκειμένου να μη αργήσουν μου τα δινουν να τα στείλω στη Θεσ/νίκη οπου η αδελφή μου θα τα πήγαινε στα κεντρικά!!!!!
Μια ωραια ημέρα δεχομαι ενα τηλεφωνημα από το τοπικο ΙΚΑ ,Ο ΦΑΚΕΛΛΟς ΕΠΈΣΤΡΕΨΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!
Τα χρήματα των ασφαλισμένων βρε κου......ες για την περίφημη μηχανογραφηση που ειναι????????
Σου ειπα πως αν δεν ειχα φύγει οταν εφυγα με σύνταξη σημερα θα ειχα μαυρο ποινικό γιατί θα ειχα σκοτώσει ανθρωπο.
Μιχάλη,ολα καλα οσα λές,αλλά πρεπει να μας χασει και ο καναπές.!!!!!!

Μιχάλης Ρ. είπε...

Εμένα taspa εδώ και 54 χρόνια ο καναπές δεν με είχε ποτέ άπραχτο μπροστά στη τηλεόραση και ελπίζω δε θα μ’ έχει ούτε στο μέλλον.

Unknown είπε...

χαιρομαι ,αν και το σχόλιο μου δεν εμπεριειχε υπαινιγμό στο πρόσωπο σου.
Ας ελπίσουμε λοιπόν πως αυτή τη φορά οι μεσήλικες θα κάνουμε πρωτοι την αναστροφή χωρίς φλας ,ετσι ωστε να αναγκάσουμε τους φοβισμένους να βγουν στους δρόμους.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη και taspa, άντε να δούμε...

Kirki είπε...

στο θέμα των συνταξιούχων κάνουν πολύ πετυχημένες αναφορές οι Ράδιο Αρβύλα))