Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Παράνομοι μετανάστες, νόμιμοι Έλληνες


Βλέπω το πρωί στη ΝΕΤ δυο δημοσιογράφους που μ’ αρέσουν για το ύφος, την εγκυρότητα, το ήθος με το οποίο προσεγγίζουν τα πράγματα (ναι υπάρχουν και τέτοιοι). Τάκης Σπηλιόπουλος και Κατερίνα Μπακογιάννη. Παρουσιάζουν λοιπόν ένα ζωντανό ρεπορτάζ από την Ανδραβίδα που έχει σχέση με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και την εκμετάλλευση που υφίστανται από τους Ελληνάρες, υπό την ανοχή των αρμοδίων αρχών. Οι άνθρωποι ντράπηκαν γι αυτά που έδειχναν, όπως ντράπηκα κι εγώ όπως θα ντραπείτε κι εσείς. Αφού πούμε ότι σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη (που όπως όλοι οι αρμόδιοι, αρκούνται σε διαπιστώσεις και δεν προχωράνε σε λύσεις) υπάρχουν στη χώρα 1.500.000 μετανάστες από τους οποίους οι μισοί είναι λαθραίοι, μαθαίνουμε ότι στην Ανδραβίδα έχουν μαζευτεί πάνω από 1500 κυρίως Βούλγαροι που κανείς δεν ξέρει πως και γιατί ήρθαν, αφού τα προσφερόμενα εργατικά χέρια είναι πολύ περισσότερα από τα ζητούμενα.

Κάποιος επιτήδειος λοιπόν, αγόρασε 5-6 παλιά αστικά λεωφορεία, έβγαλε τα καθίσματα, τα έστησε σε μια αλάνα δίπλα στην εθνική οδό προς Ολυμπία, κι εκεί παρέχει «στέγη» στους φουκαράδες έναντι 50 ευρώ/μήνα το άτομο. Μέσα σε κάθε λεωφορείο κοιμούνται 10 τουλάχιστο σε κρεββάτια-ιδιοκατασκευές, χωρίς φυσικά νερό ηλεκτρικό και χώρους υγιεινής. Κανένας δεν ασχολείται με τον «κύριο» αυτό, ούτε με τους μετανάστες, ούτε για τους κινδύνους που προκαλούνται για την δικιά τους αλλά και για την δημόσια υγεία. Αστυνομία, νομάρχες, περιφερειάρχες, δεν ξέρουν τίποτα, ούτε καν η εφορία που ψάχνει για λεφτά δεν κάνει τον κόπο «ρε μάγκα, τόσα λεφτά βγάζεις (υπολογίζονται σε 3.000 το μήνα) γιατί δεν τα δηλώνεις, ούτε πολεοδομία για κατάληψη δημόσιας έκτασης, τίποτα κανείς!
Αλλά έχει κι άλλο η ιστορία. Υπάρχουν σπίτια που κρίθηκαν επικίνδυνα μετά το σεισμό της Ηλείας και οι ιδιοκτήτες τους παίρνουν από την πολιτεία επίδομα ενοικίου. Ε λοιπόν αυτά τα επικίνδυνα σπίτια τα νοικιάζουν οι αληταράδες σε μετανάστες με την ίδια ταρίφα. 50 ευρώ το μήνα το άτομο, και μένουν μέσα σε κάθε σπίτι 10, 20, 30 και βάλε. Και σ’ αυτή την περίπτωση οι Αρχές απούσες, όπως απουσιάζουν από κάθε τι που χρειάζεται την παρέμβασή τους.
Πως μπορεί κανείς να χαρακτηρίζει κάποιον μετανάστη παράνομο, σε μια χώρα που βασιλεύει η παρανομία;

13 σχόλια:

L'Enfant de la Haute mer είπε...

Μα πώς αλλιώς θα μπορούσαν να του στερήσουν ΚΑΘΕ δικαίωμα ?

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@L'Enfant...Έχεις δίκιο φίλε μου, δυστυχώς.

palalos είπε...

ελπίζω το σημείο "βρασμού" να μην είναι μακριά ακόμα....δεν πάει άλλο όχι με την χώρα αυτή, αλλά με τους ανθρώπους που την διοικούν και την θεωρούν τσιφλίκι τους....όχι πως αυτοί που ζουν στην πλειοψηφία τους είναι καλοί, αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάΛΙ.....

desa είπε...

πως θα γίνει αυτά τα σπίτια να πέσουν πάνω σε αυτούς τους αληταράδες και να μη βρουν ούτε να τους θάψουν...

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Και πώς αυτός ο έρμος ο μετανάστης,να μη πάρει ένα όπλο και ν'αρχίσει να βαράει δεξιά και αριστερά επί δικαίων και αδίκων!!

Ανώνυμος είπε...

Αφού το όπλο των αλλοδαπών νταβατζήδων-που εκμεταλλέυονται τους συμπατριώτες τους-και των Ελλήνων ντόπιων συνεργατών τους που τα κονομάνε πρώτα σημαδέψει τον έρμο τον ανταποκριτή που ανέδειξε το θέμα(αυτός δεν έχει 10 αστυνομικούς να τον φυλάνε νυχθυμερόν).

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ΝΑΝΤΙΑ, έλα ντε!
και περαστικά...

@Ανώνυμε, συμμορίες είναι...

ab irato είπε...

Ενδεικτικά, σε παραπέμπω στα τεκταινόμενα στην "πολιτισμένη" Εσπερία (http://www.tvxs.gr/v9012), καθώς και στις δηλώσεις του "γίγαντα" Πάγκαλου [«(...) ας απελαθούν μερικοί λαθρομετανάστες για παραδειγματισμό (...)»]στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" (05.04.2009).

ab irato είπε...

Και αυτό:
http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=31308

Ανώνυμος είπε...

Πάντως και ο μετανάστης είναι παράνομος...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@papaloutsa, ναι αλλά αυτός είναι απελπισμένος, οι άλλοι παρανομούν για να τον εκμεταλευτούν...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο.
Επομένως φυλακή στους εκμεταλλευτές, και απέλαση στους παράνομους μετανάστες.
Ούτε εκμεταλλευτές, ούτε κι εκμεταλλευόμενοι.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@papaloutsa, συμφωνώ, αλλά στην περίπτωση αυτή, δεν είναι λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι είναι Βούλγαροι, πολίτες της ΕΕ