Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Περί αχρήστων...

Αυτού του είδους η συμπεριφορά συναντάται συχνά σε άχρηστους.

Άχρηστοι υπάρχουν παντού, είναι αυτοί για τους οποίους ο λαός λέει «χρυσάφι πιάνουν, σκατά γίνεται». Σου αφήνει ο μπαμπάς σου ένα μαγαζί που σου δίνει ένα καλό μηνιαίο εισόδημα να ζείς πολύ καλά εσύ και η οικογένεια. Άχρηστος ων, έχεις φάει στις πουτάνες και τον τζόγο πολλαπλάσια του μηνιαίου εισοδήματος και χρειάζεσαι επειγόντως λεφτά για να ξεχρεώσεις, κι έτσι το «σκοτώνεις» το μαγαζί. Κάπως έτσι (αν και όχι με τον ίδιο τρόπο) εξανέμισαν την πατρική περιουσία οι διάδοχοι του Γιάννη Καρρά, κάπως έτσι εξανεμίζει ο «καταλληλότερος» την δημόσια περιουσία (που δεν είναι και του μπαμπά του)
Αλλά τρελαίνομαι στη σκέψη ότι μια κερδοφόρα επιχείρηση (άντε για την ΟΑ λέτε ότι ήταν ζημιογόνα) σαν την ΕΥΑΘ δίνεται σε κάποιον «στρατηγικό επενδυτή», που θα πλουτίζει από την ανάγκη των πολιτών να πίνουν νερό και να πλένονται!

Το νερό ρε αληταράδες, δεν είναι ένα οποιοδήποτε εμπορεύσιμο προϊόν, είναι δώρο του Θεού, της Φύσης, όπως θέλετε πείτε το, είναι είδος ΠΡΩΤΗΣ, ΠΡΩΤΙΣΤΗΣ ανάγκης και δεν σηκώνει εκμετάλλευση, κέρδη και ζημίες.
Το ΝΕΡΟ ρε απατεώνες, το «νεαρόν ύδωρ», δίνει ζωή, συντηρεί τη ζωή, το χρειάζονται όλα τα ζώα ακόμα και τα κτήνη σαν εσάς, κι όμως το πουλάτε για να ρεφάρετε την ανικανότητα και την αχρηστία σας!

7 σχόλια:

Swell είπε...

Μην ξεχνάς ότι αυτοί, με την κατάλληλη ευκαιρία, θα πουλούσαν και τη μάνα τους.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Μόνο;

zoyzoy είπε...

Μη τους βάζεις τώρα ιδέες και φάνε το νεράκι σας σε π@τ@νες και στο τζόγο!

ange-ta είπε...

Αχ Γιάννη μου! Αυτη είναι η νέα τάξη πραγμάτων που λέει και η παπαρηγα.
Η Doktrin αναφέρει:
ΟΛΑ σε ιδιώτες! Η παιδεία, το νερό το ρεύμα, η αστυνομία, οι συντάξεις, η περίθαλψη, οι μετακινήσεις (αεροπλάνα και αεροδρόμια, πλοια και λιμάνια, δρόμοι και οχήματα κάθε είδους), οι επικοινωνίες και τηλεπικοινωνίες, οι εκκλησιαστικές γαίες και όλες οι δημόσιες γαίες!
Τίποτα δεν πρέπει να ανήκει στο κράτος! Το κράτος είναι ο γενικός εργολάβος και οι κρατικοί πολίτες πρέπει να είναι ελάχιστοι για να τους κουμαντάει το μεγάλο κεφάλαιο.

Σε στενοχώρησα σαββατο βράδυ, αλλά να και γω τα σκέφτομαι και απελπίζομαι.

Τι κόσμο θα αφήσουμε στα εγγόνια μας;

L'Enfant de la Haute mer είπε...

Μακάρι να πουλούσαν για να ρεφάρουν την ανικανότητα και την αχρηστία τους: αγνή, ατόφια απληστία είναι.
Χρήμα κάνουν για τις επόμενες δέκα γενιές των ιδίων και της παρέας τους!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ange-ta, εδώ δεν ξέρουμε τι ακριβώς αφήσαμε στα παιδιά μας...

@L'Enfant... σαφέστατα

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@zoyzoy, η κεφάλα τους γεμάτη ιδέες είναι...