Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

The real… Ελλάδα

Είδα, ΝΑΙ ΕΙΔΑ, το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του ΑΝΤ1 «The real housewives of Athens». Γιατί; Γιατί ήθελα να ξεφύγω, έστω για λίγο, από αυτή την εικονική πραγματικότητα στην οποία μας αναγκάζουν να ζούμε. Και ποια μπορεί να είναι καλύτερη διαφυγή αν όχι ένα reality; Το λέει και η λέξη, reality = πραγματικότητα!
Και είδα και θαύμασα!
Μπορεί να μη ζω στην Αθήνα, αλλά φαντάζομαι ότι και οι real housewives of Thessaloniki το ίδιο συμπεριφέρονται, ζουν, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, ψωνίζουν, μιλάνε, προβληματίζονται, ξοδεύουν όπως και οι των Αθηνών. Σιγά τη διαφορά, απλώς εκεί είναι πιο πολλές και δικαίως προτιμήθηκαν από άλλες «of Serres» ας πούμε. Η πραγματικότητα είναι αυτές!
Όχι αυτή που έχω εγώ στο σπίτι, που μού ‘δωσε προίκα ένα δυάρι χωρίς πισίνα, δίχως τζακούζι και σάουνα. Που δεν την άκουσα ποτέ να ανησυχεί που τα παιδιά δεν μιλάνε καλά ελληνικά, που δεν έχει φουσκώσει το στήθος της (με το ίδιο στήθος τόσα χρόνια), ούτε ένα μπότοξ έχει κάνει, που μου τρέχει στις λαϊκές, που ψωνίζει μόνο στις εκπτώσεις, που φροντίζει τα μαλλιά της μόνη της, που μου μαυρίζει την ψυχή με την καθημερινότητά της, που με κάνει να πιστεύω ότι έτσι ζούνε οι κανονικοί άνθρωποι. Που δεν την πάω στη Μύκονο για ανανέωση και δεν βγάζει κιχ! Χώρια που μου μιλάει πάντα μόνο ελληνικά.
Έτσι κάνουν οι real housewives of Newcity, Sevenhill, Up or Down Toumba, New Fountain, Cross city, Goodsmell; Ε;
Άντε κυρά μου, η στιγμή της αλήθειας έφτασε και το φως της με ξεστράβωσε. Αυτή είναι η πραγματική ζωή κι όχι η κακομοιριά που τεχνηέντως μας έχει φορτωθεί!
Να ‘ναι καλά η τηλεόραση. Να στείλουμε τη σειρά στο εξωτερικό και κανείς πια δεν θα πιστεύει ότι χρωστάμε και δεν μπορούμε να πληρώσουμε.
Πλάκα μας κάνουν, θα λένε, μας δοκιμάζουν φαίνεται…

6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν κατάλαβα. Διέκρινα μια κάποια ειρωνεία. Αμφιβάλλεις για το αν ζουν έτσι οι Ελληνίδες;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Δηλαδή σαν ποιές ζούν, σαν αυτές που μας πασάρει ο ΑΝΤ1;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δηλαδή, αμφιβάλλεις ότι ένα τηλεοπτικό κανάλι παρουσιάζει την πραγματική ελληνική κοινωνία; Μα, είναι ριάλιτι...

Swell είπε...

Αυτές οι σειρές Αθλιε είναι η χαρά του πλαστικού. Και κάθε κομπλεξικής και κομπλεξικού. Μιλάμε για τεράστια κοινωνική συνεισφορά.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@δείμε συνεννοηθήκαμε...

@swell, ακριβώς και δυστυχώς...

zoyzoy είπε...

Είδες ένα χάλι μωρέ?
Τώρα δηλαδή εμείς είμαστε "δήθεν" Νοικοκυρές?

Θα καταρρεύσω:((