Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τραβεστί*

*από το Βικιλεξικό

Από το γαλλικό travesti που είναι μετοχή του ρήματος travestir που σημαίνει διαστρεβλώνω. Σαν ουσιαστικό σημαίνει τον παθητικό ομοφυλόφιλο άνδρα που ντύνεται με γυναικεία ρούχα και συμπεριφέρεται αναλόγως. Σαν επίθετο όμως, έχει ευρύτερη ερμηνεία και μεταφορικά σημαίνει ο ψεύτικος, ο πλαστός, ο κίβδηλος, που μεταμφιέζεται (συνήθως για να αποκρύψει κάτι) Σαν επίθετο λοιπόν, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλές περιπτώσεις της καθημερινότητας για άτομα που παρουσιάζονται να είναι κάτι που στην πραγματικότητα δεν είναι. Παραδείγματα, ένας «πλούσιος» που χρωστάει σ’ όλο τον κόσμο, ένας «γόης» που δεν έχει σταυρώσει γυναίκα, ένας «ειδικός» που δεν ξέρει που παν τα τέσσερα, ένας «δήμαρχος» που ονειρεύεται μεγαλεία για την πόλη του και δεν είναι σε θέση ούτε τα σκουπίδια να μαζέψει. Πού του την έδωσε στα 70 του να ασχοληθεί με τα κοινά, γύρισε παντού ψάχνοντας πολιτική στέγη και τελικά τα κατάφερε, κυρίως επειδή οι δημότες -αγανακτισμένοι με τον προηγούμενο- είπαν να δοκιμάσουν κάτι στο πιο μοντέρνο (από τις γραβάτες στα τζην). Έτσι λοιπόν, μετά από τραβεστί οικονομία, τραβεστί κοινωνική πολιτική, τραβεστί επενδύσεις και άλλα πολλά παρεμφερή, να μην έχουμε και δημοτική αρχή τραβεστί;

7 σχόλια:

Swell είπε...

Εδώ έχουμε τραβεστί κυβέρνηση, δημοτική αρχή δεν θα έχουμε;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Νομίζω ότι ως κριτική είναι πολύ αυστηρη. Και τούτο το λέω επειδή έχει τη διοίκηση μόνο 3 μήνες μετά από μία τεράστια περίοδο κομματοκρατίας. Αν τα σκουπίδια είναι το μόνο ζήτημα, η κριτική είναι αυστηρή. Το λέω εκ πείρας. Μία νέα διοίκηση χρειάζεται τουλάχιστον 4 μήνες. Αν προέρχεται από κομματικοκρατία, ίσως χρειάζεται και περισσότερο. Δεν το λέω για να τον δικαιολογήσω, αλλά είναι ένα γεγονός. Άσε λίγο ακόμα πριν φτάσουμε σε τέτοια κριτική. Προς το παρόν ας βαράμε μόνο τα σκουπίδια...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@δείμε, πέραν των όσων δικαιολογητικών έχει να προβάλει, για μένα δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για κανέναν, όταν μάλιστα έχει δώσει αγώνα για να πάρει την καρέκλα και να "προσφέρει" στην πόλη. Κυριολεκτώ όταν λέω οτι ξεπέρασε τον προηγούμενο ο οποίος πολλάκις νας είχε δημιουργήσει πρόβλημα καθαριότητας. Ας καθάριζε κάθε μέρα την βιτρίνα του κέντρου και ας περνούσε κάθε 5 μέρες από τους άλλους δρόμους. Για να μπω στο σπίτι μου δεν αρκεί να σκουπίσω τα παπούτσια στο χαλάκι της εισόδου, πρέπει να τα ΠΕΤΑΞΩ! Εμείς δηλαδή τι είμαστε; Παρακατιανοί; Στο σπίτι του μπροστά έχει τέτοιο χάλι; Έχω βαρεθεί τους "δήθεν" εδώ και καιρό. Αρκετά, με όλους τους.

zoyzoy είπε...

Δεν παίζεσαι:))
Γύρω γύρω μας έχουν κατακλύσει οι τραβεστί πολιτικοί, δήμαρχοι,εισαγγελείς,δικηγόροι και βάλε...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ακριβώς έτσι zoyzoy μου...

ange-ta είπε...

@ Οι μεγάλοι νικητές των μεγάλων Δήμων έχουν αποδειχτεί μεγάλα μηδενικά.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είναι πολύ εύκολο να αφορίζουμε και να διαφωνούμε με το ένα ή το άλλο. Ειδικά σε μία εποχή έντονης αμφισβήτησης. Δέχομαι απόλυτα την πρόταση ανά πέντε μέρες κλπ, αλλά δεν μπορώ τόσο εύκολα να φτάσω σε σημείο αφορισμού. Γνωρίζω τα προβλήματα διοίκησης που μπορεί μια νέα δημοτική αρχή μα αντιμετωπίσει. Θέλει χρόνο. Ως τότε πάντα υπάρχει μια περίοδος χάριτος (ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι δίπλα στο σκάνδαλο των 50 δις βρέθηκε και μια τεράστια μαύρη τρύπα με τις προσλήψεις προσωπικού).