Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η δήλωση Ζαγοράκη και τα όσα προηγήθηκαν

Ο Θ. Ζαγοράκης προέβει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε δήλωση σχετικά με τις εξελίξεις μετά τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης. Σ’ αυτήν μιλάει για την μεγάλη απογοήτευση που ζήσαμε όλοι και για το οτι «αφήσαμε το σύλλογο να κάνει μια βουτιά σε μαύρες στιγμές του παρελθόντος, όταν η διχόνοια, η αγωνιστική αδυναμία και η υπερβολή στις αντιδράσεις, ήταν τα κύρια στοιχεία που δεν άφηναν τον ΠΑΟΚ να μεγαλώσει». Είπε ότι η εικόνα της Τούμπας τον πείσμωσε αντί να τον αποθαρρύνει και ότι δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να ρίξουν τον ΠΑΟΚ πάλι στην ανυποληψία. Παραδέχθηκε οτι έχει κάνει λάθη και οτι η πορεία αναγέννησης του συλλόγου χρειάζεται «ενότητα, συσπείρωση, ειλικρίνεια, ευθύνη». Οτι δεν θέτει θέμα παραμονής του ή όχι, επειδή γνωρίζει τους κλυδωνισμούς που κάτι τέτοιο θα προκαλέσει, χαρακτήρισε ανθρώπινη αντίδραση της στιγμής το «μετά απ’ αυτά εγώ τελείωσα» που είπε την Τετάρτη και τελείωσε με την δέσμευση «Προχωράμε μαζί».
Υπάρχουν κάποιοι (πολλοί ή λίγοι δεν ξέρω) που υποστηρίζουν πως ότι έγινε την Τετάρτη στην Τούμπα στρεφόταν κατά του Ζαγοράκη. Την άποψη αυτή τείνω να την υιοθετήσω, ιδιαίτερα όταν ανατρέχω σε διάφορα blogs που ασχολούνται κυρίως με τον ΠΑΟΚ. Από το καλοκαίρι άρχισαν οι απειλές, κυρίως με την ενδεχόμενη τότε επιστροφή του Σαλπιγγίδη. Δημοσιεύματα του στυλ «μη τολμήσεις» ή «αν δεν μας αφουγκράζεσαι, θα μας βρείς μπροστά σου» ήταν στην ημερησία διάταξη. Οι όντως αποτυχημένες επιλογές στο θέμα προπονητή, έδωσαν ακόμα μια δικαιολογία για ειρωνικά σχόλια. Μετά την αποχώρηση του Βρύζα, βρέθηκε κι άλλη κατηγορία ότι «τον έφαγε». Δεν χανόταν ευκαιρία για επίθεση αν και η ομάδα έδειχνε να πηγαίνει καλά στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις που είχαν αρχίσει νωρίς. Ακόμα και για τα μέτρα που πήρε εναντίον όσων εμπορευόταν το σήμα του ΠΑΟΚ έξω από το γήπεδο δέχθηκε επιθέσεις. Στράφηκαν εναντίον του για το ότι δεν πήρε εισιτήρια για τον αγώνα στο Ζάγκρεμπ, παρά το ότι η UEFA έχοντας σαφή γνώση για το ευέξαπτο των οπαδών και των δύο ομάδων, είχε συστήσει να μην δοθούν εισιτήρια στην φιλοξενούμενη ομάδα όπως είχε γίνει και στον αγώνα της Τούμπας. Κάποιες ήττες στο πρωτάθλημα και κυρίως κάποιες κακές διαιτησίες πρόσθεσαν στο μενού και το «δεν προστατεύεις την ομάδα» όπως και το «Θοδωράκη κύριε λευκέ» αλλά η ευκαιρία για καίριο χτύπημα δεν ερχόταν. Και ήρθε την Τετάρτη. Διαβάστε κάποια (συγκριτικά πολύ λίγα) αποσπάσματα από blogs μεγάλης επισκεψιμότητας για να πάρετε μια ιδέα του κλίματος που καλλιεργείτο από το καλοκαίρι. Έχω τονίσει τις λέξεις με υπονοούμενο.
-ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΔΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ, ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.. ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ. Από την στιγμή που η παε επελεξε να μην είναι πια "δικη μας" και εμείς «οι δικοί της» (δείχνοντας δείγματά της με την άστοχη και άτοπη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της, αποκαλώντας αγωνιστές του Π.Α.Ο.Κ. ως «50-100 «ανεγκέφαλους»), θα κρινεται αυστηρα για καθε ενεργεια, αποτελεσμα ή πράξη της. Η προσωπολατρεία τέλειωσε, τα συγχωροχαρτια σήμερα τα έκαψε η ίδια. (17/6/10)
-ζαγορακη πάρε όλους τους κολλητούς σου συγκάτοικους κλακαδόρους μιζαδόρους και σηκωθείτε να φύγετε να πάτε όλοι στο διάολο και όχι αύριο εχθές, άντε που νομίζετε που θα κάνετε εσείς κουμάντο στον ΠΑΟΚ, μια χούφτα ανθρωπάκια!Άλλα πριν φύγεις να πληρώσεις και τα χρέη που έκανες και αν τολμήσεις να πουλήσεις κανέναν για να βγάλεις την χασούρα μαύρο φίδι που σε έφαγε, ΛΙΓΕ! (11/8/10)
-Θοδωράκη θα μας πεις τελικά γιατί έφυγες και επέστρεψες αυτόβουλα λες και ο ΠΑΟΚ είναι γκομενά σου;;;;;; Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ... Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ... ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ (4/10/10)
-Δεν λέω ότι ντεφάκτο θα τα καταφέρουμε χωρίς εσένα, αλλά αν είναι να συνεχίσεις έτσι, άσε καλύτερα να την ψάξουμε αλλιώτικα(3/12/10)
-Πάλι θα αρχίσουμε να κλαίμε την μοίρα μας για το πόσο μικρή είμαστε και απένταροι ή θα αντιδράσουμε επιτέλους; Αλλά που να χαλάσει το προφίλ του αυτός με την ημερομηνία λήξης.. ωχ μου ξέφυγε (13/2/11)
-…εχουν ακόμη ευκαιρία να σώσουν την χρονιά στο χέρι τους είναι. Ας σώσουν την χρονιά και το τομάρι τους (27/2/11)
-Α ζαγορακη προσεχε με την αεκ ενταξει αεκτσακι μ? (27/2/11)
-Ζαγοράκη βγάλε τα κάγκελα στην Τούμπα ΤΩΡΑ. Εσύ αν θες συνέχισε το χαμηλά την μπάλα, συνέχισε να σκύβεις το κεφάλι, συνέχισε αν θες να είσαι ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος και όχι ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.Κ., αλλά άσε τον Λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Βγάλε τα κάγκελα, κι ας έρθει και ο γαύρος, ας έρθει το αεκάκι, με όποιο κοράκι θέλουν….. Βγάλε τα κάγκελα και ας έρθει το αεκάκι να πάρει πρόκριση μέσα στον Ναό.... (4/3/11)
-Να κατεβάσει στην Αθήνα 500 πούλμαν και να γίνει της πουτάνας. Και του το στερήσανε και αυτό (ελπίζω, τυχαία, Θόδωρε...) (18/3/11)

2 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Το έχω πει εκατό φορές, αυτές οι παπαριές μας κάνουν ρεζίλι όλους. Έχεις πρόβλημα σαν σύνδεσμος ρε παιδί μου? Αντί να βγάζεις ανακοινώσεις, πάρε το τηλέφωνο και προγραμμάτισε ένα ραντεβού με τον Ζαγοράκη και πες του τί θέλεις. Οι αρχαίοι που έλεγαν κάτι για τα "εν οίκω" και για τα "εν δήμω" κάτι ξέραν.
Αλλά εδώ κυνήγησαν τον Παντελάκη, τί να λέμε τώρα.

Tάσος,Θεσσαλονίκη είπε...

Σωστός!!!