Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Άκου Ζαγοράκη…

Πήρα το παρακάτω μέιλ και αφού το σκέφτηκα (όχι πολύ) το δημοσιεύω. Δηλαδή ο τίτλος «λαός του ΠΑΟΚ» είναι κοστούμι ραμμένο κατά παραγγελία; Όλοι οι άλλοι που δεν έχουμε την τιμή να ανήκουμε σε συνδέσμους και να διανέμουμε δελτία τύπου, ανακοινώσεις και τώρα τελευταία να στέλνουμε επιστολές με απειλητικό περιεχόμενο πως αν δεν γίνει το δικό μας «θα ακολουθήσουν πράξεις», εμείς δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία, τι είμαστε;
Παρακατιανοί, νόθοι συγγενείς της οικογένειας, περαστικοί, αφελείς, άσχετοι; Ή μήπως «πρόβατα» και «φυτά» όπως μας αποκαλούσαν εν χορώ κάποιοι από τους οργανωμένους; (ΠΑΟΚ γειά σου εσύ και τα φυτά σου)
Τι έννοια να δώσουμε στο απροκάλυπτα απειλητικό «τα υπόλοιπα σε πράξεις»;
Γιατί αν το νόημα είναι ότι οι διαφωνούντες δεν θα έρχονται στο γήπεδο, είναι θεμιτό και δικαίωμά τους, αν όμως εννοεί άλλα, ούτε να το σκεφτόμαστε δεν θέλουμε τέτοιο πισωγύρισμα. Τελικά, να πάρουμε εισιτήρια διαρκείας ή το αν θα μπορούμε να δούμε τους αγώνες της ομάδας ΜΑΣ θα εξαρτάται από τις διαθέσεις κάποιων οργανωμένων;
Άκου Ζαγοράκη
(σαν επί κεφαλής μιας πανάξιας διοίκησης) και συγνώμη για τον ενικό αλλά βλέπεις σε θεωρούμε δικό μας άνθρωπο
Οι πιο παλιοί ξέρουν ότι κάποτε υπήρχαν μόνο δύο σύνδεσμοι φιλάθλων του ΠΑΟΚ, ο «Κεντρικός» (λίγο πιο ελιτίστικος) και η (θρυλική) Νεάπολη. Φτηνότερα εισιτήρια δεν παίρνανε, απλώς τα είχαν εξασφαλισμένα ακόμα και σε αγώνες με κοσμοσυρροή (συνηθισμένη κατάσταση), ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δεν διανοήθηκε να στείλει επιστολή με τέτοιο περιεχόμενο στον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ, κανείς δεν έβαλε τον προσωπικό του εγωισμό ή την ισχύ του Συνδέσμου του πάνω από τον ΠΑΟΚ και φυσικά κανείς δεν δικαιούται να το κάνει.
Το ότι υπάρχουν φανατικότεροι οπαδοί που ο δυναμισμός τους συνέβαλε τα μέγιστα στην απομάκρυνση δυσάρεστων και ζημιογόνων καταστάσεων είναι κάτι που τους το αναγνωρίζουμε και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν τους να φέρεται σαν υπέρτατος υπερασπιστής των συμφερόντων της ομάδας και να ενεργεί σαν εν δυνάμει ιδιοκτήτης της και -ως εκ τούτου- να αποφασίζει για προπονητές και μεταγραφές.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και πόσο κόστισε (και πολύ συχνά κοστίζει) στην ΠΑΕ αυτός ο δυναμισμός.
Άκου Ζαγοράκη
Υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί που συνδράμουν το έργο που αναλάβατε και με εισιτήρια, και με μετοχές και με είδη της μπουτίκ, και που πιστεύουν πως θα φανείς αντάξιος του τίτλου που κατέχεις και του ρόλου που κλήθηκες να παίξεις στην προσπάθεια της αναγέννησης της μεγαλύτερης ομάδας. Μην τους απογοητεύσεις.
Υγ1 Τα αρχικά ΠΑΟΚ έχουν και θα έχουν ιστορική και διαχρονική σημασία που καμιά ποιητική διάθεση κανενός δεν μπορεί να την αλλάξει.
Υγ2 Βάλτε στη θέση τους αυτούς που σχολιάζουν με ψέματα και συκοφαντίες τα βελτιωτικά έργα στην Τούμπα. Αρκετά με την προπαγάνδα τους.
Υπογραφή
«Άτυπος σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ (γενικώς)»
Αυτά μου έστειλαν και τα δημοσιεύω προσυπογράφοντας

2 σχόλια:

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

σε τέτοιες στιγμές το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε στην ομάδα μας είναι η ...σιωπή!

Tάσος,Θεσσαλονίκη είπε...

......και έτσι την ικανοποίηση απο την απόδοση της ομάδας στα play-off ακολούθησε η πικρία απο την αποχώρηση του Σάντος και την πρωτοβουλία συνδέσμων να προειδοποιήσουν-υπαγορεύσουν-εκβιάσουν-απειλήσουν τη διοίκηση της ομάδας.Εμπιστεύομαι τη διοίκηση και τις επιλογές Ζαγοράκη-Βρύζα και θέλω αυτή να αποφασίζει ελεύθερα και όχι υπο την κηδεμονία οπαδών.Ο ΠΑΟΚ βρήκε το δρόμο του καιέκανε ποιοτικό άλμα.Προέδρε μην υποκύπτεις στον εκβιασμό.