Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ποιος έφερε τους Τούρκους ΚΑΙ στα δυτικά μας σύνορα;

Η Μπακογιάννη και ο Μεϊμαράκης φυσικά.
(περίληψη από το «Έθνος» 30/5/2010)



Από 30/12/2002 είχε υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Αλβανίας που η έναρξη ισχύος της προσδιοριζόταν για το 2004, και προέβλεπε ότι η Ελλάδα θα αναλάμβανε τα αναγκαία έργα υποδομής και αναβάθμισης της ναυτικής βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο, συνολικού κόστους 6,5 εκατομ. ευρώ, ποσό που θα καλυπτόταν από τα κονδύλια που διαθέτει το ΥΠ.ΕΞ. για αναπτυξιακές βοήθειες.
Το 2004 άλλαξε η κυβέρνηση
Το 2006 δεν είχε γίνει τίποτα ακόμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας και ενώ ο Μεϊμαράκης αδρανούσε στις αλβανικές οχλήσεις, η Τουρκία μπήκε σφήνα στο θέμα και προσφέρθηκε να εκτελέσει αυτή τα όσα είχε αναλάβει η Ελλάδα. Όταν κάποια στιγμή ο Μεϊμαράκης αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί, ζήτησε από την Μπακογιάννη την εκταμίευση έστω του μισού προβλεπόμενου κονδυλίου προκειμένου να αρχίσουν τα έργα στο παρά 5!
Η κυρία Μπακογιάννη παρά το ότι υπήρχε υπογεγραμμένη διακρατική συμφωνία, αρνήθηκε, το όλο σχέδιο ναυάγησε, το Αλβανικό κοινοβούλιο έδωσε την έγκρισή του κι έτσι από τις 22 Ιουνίου θα έχουμε τουρκική ναυτική παρουσία και στα δυτικά μας σύνορα.
Αν δεν είναι επικίνδυνη βλακεία, τότε είναι συνειδητή προδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: