Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Foie Gras, μια φρίκη

Είδα ένα βίντεο που δεν τολμώ να το ανεβάσω –υπάρχουν άλλωστε αρκετά στο youtube- σχετικά με αυτό το έδεσμα των ευαίσθητων ουρανίσκων και των παχυλών πορτοφολιών.
Το μόνο που ήξερα ήταν ότι είναι συκώτι χήνας και πολύ ακριβό. Δεν ήξερα όμως ότι το κτήνος που λέγεται άνθρωπος, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη του ταΐζει με τη βία κυριολεκτικά μέχρι θανάτου τα δύστυχα πουλιά βάζοντας βαθειά στο λαιμό τους το σωλήνα ενός μεγάλου χωνιού αναγκάζοντάς τα να καταπιούν τεράστιες ποσότητες τροφής. Έτσι το συκώτι τους παχαίνει, πρήζεται και τελικά πεθαίνουν. Η εικόνα των αλαφιασμένων πουλιών να τρέχουν να κρυφτούν στις γωνιές κάθε φορά που ο εκτροφέας τους εμφανιζόταν ήταν συγκλονιστική. Το μαρτύριό τους δεν συγκρίνεται με την εκμετάλλευση και τη θανάτωση άλλων ζώων που προορίζονται για τροφή.
Άντε τώρα να πείσεις τους λάτρεις του εδέσματος να πάψουν να το ζητούν. Σιγά μην στερηθούν τις απολαύσεις τους για να ζούν καλύτερα οι χήνες…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλά έκανες και δεν τ ανέβασες, δεν αντέχεται η εικόνα.