Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Παπανδρέου – Ερντογκάν σημειώστε «2»

Είδα αποσπάσματα από την κοινή συνέντευξη τύπου των δύο ηγετών. Νωρίτερα διάβασα στον http://swell-swell.blogspot.com/ ότι το πρωτόκολλο προβλέπει σε περιπτώσεις κατ’ ιδίαν συζητήσεων οι ηγέτες να μιλούν στην εθνική τους γλώσσα και ο μεταφραστής να μεταφράζει και ενώ στη συνάντηση Παπούλια - Ερντογκαν αυτό τηρήθηκε, στη δική του συνάντηση με τον Τούρκο ηγέτη ο Γ.Α.Π. μιλούσε στα Αγγλικά και η διερμηνέας μετέφραζε στον Ερντογκάν ο οποίος στη συνέχεια μιλούσε τουρκικά (το διαπίστωσα, όντως έτσι έγινε).
Γυρνώντας στην συνέντευξη, ο Ερντογκάν ήταν ένας ηγέτης με αυτοπεποίθηση και γνώση του ποιός είναι, περιέγραψε τις θέσεις και απόψεις του σαν να έδινε διάλεξη, χαμογελαστός και αεράτος με ανατολίτικη ηρεμία, και από την άλλη ο δικός μας σαν φοιτητής που αγχωμένος έδινε προφορικές εξετάσεις. Χρησιμοποίησε τη λέξη «φοβάται» λέγοντας «η Ελλάδα φοβάται μήπως οι Τούρκοι επιτεθούν και καταλάβουν ένα ελληνικό νησί» προκαλώντας χαμόγελα στους Τούρκους παρισταμένους. Δεν ήξερε την λέξη «ανησυχεί»; Στην συνέχεια είπε ότι «και η Τουρκία φοβάται μήπως δεχθεί επίθεση από την Ελλάδα» κι εκεί τα χαμόγελα ήταν και λίγο ειρωνικά.
Πήρε και μια αβάντα από τον Τούρκο πρωθυπουργό ο οποίος συμβούλεψε (!) την αντιπολίτευση να σταθεί στο πλάι της κυβέρνησης προκειμένου η χώρα να βγεί από την κρίση.
Ανεπαρκέστατος. Επικινδύνως ανεπαρκέστατος.

3 σχόλια:

Swell είπε...

Για να το πω στη γλώσσα του επικινδύνως ανεπαρκέστατου, with him we're fucked up.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ All together???

hackaday είπε...

Εγώ θα έλεγα ανίκανος, βλαμμένος, τρόμπας, ηλίθιος, σκατάς. Sorry για το λεξιλόγιο μου. Προσπάθησα να βρω τις πιο light εκφράσεις.