Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Αριθμοί με σημασία

Παίρνοντας αφορμή από ανάρτηση του
http://gaidouragkatho.blogspot.com/
αναδημοσιεύω κάποια στοιχεία που βρήκα ενδιαφέροντα.
Γράφει λοιπόν το «γαϊδουράγκαθο»
Δημόσιο Έλλειμμα χωρών της ΟΝΕ
Ιρλανδία 14,3%
Ελλάς 13,6%
Βρετανία 11,5%
Ισπανία 11,2%
Πορτογαλία 9,4%
Γαλλία 7,5%
Γερμανία 3,3%

Δημόσιο Χρέος
Ιταλία 115,8%
Ελλάς 115,1%
Βέλγιο 96,7%
Γαλλία 77,6%
Πορτογαλία 76,8%
Γερμανία 73,2%
Βρετανία 68,1%

Δημόσιες Δαπάνες ως Ποσοστό επί του ΑΕΠ (το καλύτερο)
Γαλλία 52,7%
Ιταλία 48,7%
Πορτογαλία 46,3%
Γερμανία 45,4%
Βρετανία 44,1%
Ελλάς 43,2%
Ισπανία 38,4%
Ωραία νουμεράκια ε;
Εξαιρώντας το δημόσιο χρέος που είναι αρκετά ψηλά τα άλλα νούμερα δεν δικαιολογούν τα τόσο ψηλά σπρεντ. Και εφόσον έχουμε ένα τόσο μεγάλο δημόσιο τομέα - η Βρετανία, έχει περισσότερους ποσοστιαία - οι δαπάνες για μισθούς και δημόσιες επενδύσεις είναι αρκετά χαμηλότερες απο χώρες με λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους όπως η Γερμανία ή η Γαλλία.
(κάντε τις συγκρίσεις)
Το γέλιο ξεκινά λοιπόν με τις περικοπές του δημοσίου. Ενώ το κράτος, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ λόγω γεωγραφίας, είναι αναγκασμένο να συντηρεί σχολεία με 10 καθηγητές για 10 μαθητές σε απομακρυσμένες περιοχές, αστυνομία, λιμενικό και στρατό που αποτελούν το 70% των δημοσίων υπαλλήλων, υψηλές δαπάνες για την άμυνα, υψηλές δαπάνες για την υγεία λόγω υπερτιμολογήσεων, οι δαπάνες του είναι μικρότερες (αναλογικά).
Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ λοιπόν. Το λένε και τα νούμερα.
Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος. Αλλά είναι ντροπή να είσαι ημιμαθής, να τρώς αριθμούς από καλοθελητές δημοσιογραφίσκους του συστήματος και να θεωρείς οτι στο κακό που φτάσαμε φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ντροπή για εκείνους που θέλουν να μισθοδοτούν με 900 ευρώ το μήνα δασκάλους στην Τήλο, λιμενικούς στη Φολέγανδρο, πυροσβέστες στη Ροδόπη και συνοριοφύλακες στο Δελβινάκι.

Αυτά και άλλα περισσότερα στο
http://gaidouragkatho.blogspot.com/
Οι «ΑΘΛΙΟΙ» προσθέτουν: Hello George, any comments my boy? No? I thought so…

6 σχόλια:

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο φωνάζαμε από την αρχή. Υπήρχαν και υπάρχουν χώρες σε χειρότερη κατάσταση από εμάς, απλά οι πρωθυπουργοί τους δεν βροντοφωνάζουν "εδώ είμαστε ελάτε" ή όπως το λέει ο (βρωμόστομος) λαός: "Μάθαν ότι γαμιόμαστε, πλακώσαν και οι γύφτοι"
(sorry για το γύφτος, αλλά έτσι έμεινε να λέγεται)

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Μίλα ελεύθερα αδελφέ μου, έτσι κι αλλιώς για αλήτες μιλάμε...

MINIMARKET είπε...

ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΑ ΚΛΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ !!
ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΜΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Tάσος,Θεσσαλονίκη είπε...

Η Ελλάδα έχει έλλειμμα και στο ισοζύγιο συναλλαγών(εισαγωγές-εξαγωγές) που δηλώνει απουσία ανταγωνιστικότητας.Καλές και κατανοητές οικονομικές αναλύσεις στο www.epicurus2day.gr/.

tzonakos είπε...

Σωστός

ange-ta είπε...

αμα βάλεις και τη λίστα του εξωτερικού χρεους, Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι ούτε καν στους πρωτους 10:

"Το συνολικό χρέος ιδιωτικό και δημόσιο των πρώτων 33 χωρών ανέρχεται σε 55 τρις και κάτι δις δολάρια. Δηλαδή όσο σχεδόν το παγκόσμιο ΑΕΠ (58 τρις είναι το παγκόσμιο ΑΕΠ). Μόνο οι 10 πρώτες χώρες (ΗΠΑ, Η.Β., Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, με τη σειρά χρέους) χρωστάνε 46,6 τρις!!!

Αλλού είναι το παιγνιδι. Πού; Αμ δεν πολυξέρω. Πολλοί λένε να μετρήσουμε τη δύναμη μας, ξεκινώντας στην Ελλάδα που τα μεγέθη είναι μικρά. Δηλαδή τι είναι τα 250 τρις που χρωστάει η Ελλάδα μπροστά σ αυτα που χρωστάει ας πούμε η Ισπανία, η Ιταλία και το Η.Β. μαζύ;