Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Περί ΠΑΟΚ

Βέβαια, μεγάλος άνθρωπος, είναι δυνατό μέσα στα τόσα προβλήματα και τις δυσοίωνες προοπτικές που μας πνίγουν ως χώρα και ως πολίτες, να ασχολούμαι με τον ΠΑΟΚ;
Ναι είναι! Χρόνια αρρώστια, αθεράπευτη, επιτρέψτε μου λοιπόν.
Το τι διαβάζω στα blogs και τι ακούω στα ραδιόφωνα δεν λέγεται και δεν μπορώ να τα απαριθμήσω, θα αρκεσθώ μόνο σε λίγα που με βρίσκουν αντίθετο.
Λένε «Είναι αποτυχία η μη κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off»
Λεω. Όχι δεν είναι. Οποιοσδήποτε αγώνας δίνεται τίμια και σωστά δεν είναι αποτυχία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Και οι 4 ομάδες έχουν μια δυναμική, τα συν και πλην τους και όλες αγωνίζονται για την πρωτιά. Από πότε γίναμε τόσο καλύτεροι από τους άλλους ώστε να θεωρηθεί αποτυχία κάθε άλλη θέση; Τι να πει η Ρεάλ, η Μάντσεστερ, η Μπάρτσα ; (σε άλλο επίπεδο βέβαια)
Λένε «η ηττοπάθεια και η αμυντικογενής τακτική του Σάντος δεν επέτρεψε να διαλύσουμε το Αεκάκι»
Λέω. Πότε έγινε η ΑΕΚ Αεκάκι; Έχει την καλύτερη μεσοεπιθετική γραμμή στην Ελλάδα, εξαιρετικό σέντερ μπακ, πολύ καλό τερματοφύλακα και πετυχημένο προπονητή. Τα διοικητικά-οικονομικά προβλήματα δεν την έκαναν Αεκάκι.
Όσον αφορά τον δικό μας προπονητή, αν ο Μουσλι ήταν στοιχειωδώς εκτελεστικός, ο Ίβιτς καλύτερος, ο Βιερίνια ορεξάτος, και ο Γκαρσία ήταν ο γνωστός, η ΑΕΚ δεν θα γλύτωνε και ο Σάντος δεν θα ήταν αυτός που λέτε ότι είναι. Ο ΠΑΟΚ χθες ήταν όσο καλός ήταν και με τον ΟΣΦΠ στο Καραϊσκάκη, απλά οι επιθετικοί του δεν έβαλαν το γκολ ενώ εκεί το έβαλε ο «πως τον λένε»
Λένε διάφορα για την διοίκηση, άτολμη, δεν προστατεύει την ομάδα, τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, μέχρι και ευθύνη της καταλόγισαν ότι έστειλε τους τρείς παίκτες που επελέγησαν για την καλύτερη δεκαοκτάδα της superleague στην γιορτή (ενώ δεν θα ‘πρεπε λένε) γιατί φοβήθηκε τυχόν πρόστιμο.
Λέω και τελειώνω. Αυτή η διοίκηση και αυτοί οι άνθρωποι είναι ότι καλύτερο είχαμε στην μετά Παντελάκη εποχή. Προσπαθεί για το καλύτερο με τις όποιες δυνάμεις της δίνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ, κατάφερε την αναξιόπιστη ομαδούλα που παρέλαβε να την έχει δυο χρόνια τώρα μέχρι το τέλος διεκδικήτρια.
Εξ άλλου το πώς παίζεται το παιγνίδι στην Ελλάδα είναι γνωστό από την αρχή και οι δυσκολίες πολλές και κατεστημένες, αλλά τις παλεύουμε όλοι, και η διοίκηση, και η ομάδα και ο κόσμος, αν και στον τελευταίο υπάρχουν εξαιρέσεις, λίγες αλλά υπάρχουν.
Την Κυριακή το παιγνίδι δεν είναι ούτε 4-0 ούτε 6-0. Θέλει αγώνα ηρεμία και συμπαράσταση από την αρχή ως το τέλος. Και 1-0 καλό είναι.
Τώρα αν σε ενδεχόμενο άσχημο αποτέλεσμα θέλουν κάποιοι να τα διαλύσουν όλα, εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν αγωνίζεσαι με αυτόν τον ολυμπιακό που έχει τόσα χάλια και μάλιστα δεν έχει και την διαιτησία(φάνηκε χθες), όταν αγωνίζεσαι μ αυτήν την αεκ που πλακώνονται στα αποδυτήρια στις αλλαγές ο ένας βρίζει τον άλλον, βρίζουν τον προπονητή, δεν ξέρουν ποιον έχουν διοίκηση και δεν ξέρουν πόσα χρωστάνε, και όταν αγωνίζεσαι με το λιμό της πόλης και είσαι η πιο οργανωμένη ομάδα χωρίς προβλήματα, χωρίς να έχεις το μυαλό σου αλλού και αλλού όταν έδειξες κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος ότι το έχεις, δεν χρειάζεται να είσαι ούτε να νομίζεις ότι είσαι η μπάρτσα ή δεν ξέρω ποιος άλλος αλλά μόνο ο ΠΑΟΚ που έχει να ανταγωνιστεί όχι την Ιντερ ή την ρεαλ μαδρίτης αλλά αυτούς που προανέφερα πιο πάνω, ναι είναι αποτυχία να μην πάρεις τους βαθμούς που χρειάζεσαι από την στιγμή που δεν έχεις βαθμολογική μειονέκτημα και να βγεις στα προκριματικά του CL.

για τα σχόλια στον Σάντος δεν με ενδιαφέρουν ας ακολουθήσει όποια τακτική θέλει φτάνει να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για την διοίκηση δεν νομίζω πως ούτε καν τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, βαδίζει. Σπάνε πλάκα όσοι είναι στα κέντρα αποφάσεων μαζί της. Ας θυμηθούμε λίγο τι τιμωρία δέχτηκε ο αρης μετά το τραμπούκο του χαριλάου και τι έγινε με τις καταγγελίες του ΠΑΟΚ. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ όσο πάει με χαμηλούς τόνους αυτό το αποτέλεσμα θα έχει σ αυτά τα θέματα. Πρέπει να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και όταν τρώει μια σφαλιάρα να μην γυρνάει και το άλλο μάγουλο. Μπορεί γι αυτό τα λέμε. Αν δεν μπορεί αυτή η διοίκηση με αυτή την στήριξη, ποιος;;; Έχει τον κόσμο μαζί της να το κάνει...αλλά θα πρέπει να θέλει να συγκρουστεί.
Για να προστατέψει την ομάδα από διαιτησίες δεν σχολιάζω, αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί.
Όσο για την γιορτή που γράφεις την απάντηση την έδωσε ο Γκαρσία.
Καταλάβετε ότι ο κόσμος θέλει την διοίκηση(Ζαγοράκης) πιο δυναμική και όχι να φοράει το μανδύα της Εθνικής και μετά του ΠΑΟΚ.
Όλοι πιστεύουμε πως είναι η πιο εντάξει διοίκηση και όταν γίνετε κριτική σε μερικά θέματα δεν γίνετε για να φύγουν και είναι κουραστικό σε μία κριτική να ακούγεται συνεχώς γούμενος σας αξίζει και μάλιστα να την ακούνε άνθρωποι που 2 χρόνια ήταν στους δρόμους στις καταλήψεις για να διώξουν το λαμόγιο και τα δεκανίκια της που τώρα κάποιοι που θυμήθηκαν τον ΠΑΟΚ στα εύκολα στην μόδα Ζαγοράκη δεν γνωρίζουν τίποτα από δεκανίκια και αγώνες.

υγ Εξ άλλου το πώς παίζεται το παιγνίδι στην Ελλάδα είναι γνωστό από την αρχή και οι δυσκολίες πολλές και κατεστημένες, αλλά τις παλεύουμε όλοι, και η διοίκηση, και η ομάδα και ο κόσμος, αν και στο πρώτο υπάρχουν εξαιρέσεις, λίγες αλλά υπάρχουν.

υγ αν έχεις κάτι να σχολιάσεις κάτι που δεν σ αρέσει καλό θα ήταν πρώτα να το κάνεις εκεί που το διαβάζεις για να γίνεται ο στοιχειώδης διάλογος. Δεν νομίζω πως θάφτηκε καμία άποψη.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

προς Θεού paokland, ήμουν σαφής οτι άκουσα και διάβασα. ΔΕΝ ενοούσα το blog σου. Θέλησα να πω τις σκέψεις μου γιατί νοιώθω μια ανησυχία. Το οτι σε μερικά θέματα πολλά - λίγα έχουμε διαφορετική άποψη δεν σημαίνει οτι θα σε κράξω, αν ήταν έτσι θα προτιμούσα μα μη σε διαβάζω.
υγ. οι διαφωνίες που αναφέρω υπήρχαν πριν διαβάσω τις θέσεις σου κι αν πρόσεξες στο σχόλιό μου έκανα χιούμορ με την περιοχή της "Sarantater"

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε σε όλα, άλλωστε είμαστε τεράστια οικογένεια και δεν μπορούν όλα τ αδέρφια να έχουν την ίδια άποψη.
Ανησυχία να μην νιώθεις για τίποτα τουλάχιστον αυτή την στιγμή, είμαστε όλοι προσηλωμένοι στον στόχο, για το καλοκαίρι δεν ξέρω...

tzonakos είπε...

Σωστός.
Αν και δεν ειμαι ΠΑΟΚτσής σε βρίσκω απόλυτα σωστό γιατι ετσι ακριβώς βλέπω τον ΠΑΟΚ.
Ολο αυτο το καλό σύνολο της πρόσφατης διετίας θέλει να ωριμάσει, να δέσει καλύτερα για να αντέχει, να εχει διάρκεια και να ανεβαίνει σιγα σιγά και σταθερά.
Λογικά του χρόνου θα δούμε τον καλύτερο ΠΑΟΚ της 20ετίας, εγω αυτο περιμένω.
Και το 1-0 καλό ειναι ωστόσο κάν'τε μας τη χάρη και βάλτε τέσσερα :)