Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Πτητικά και καθηστικά επιδόματα

Το ότι οι πολιτικοί είναι ξετσίπωτοι δεν συζητιέται, έχει αποδειχτεί άπειρες φορές επί σειρά ετών, ως εκ τούτου δεν διστάζουν καθόλου και σε τίποτα.
Βάζουν χέρι (καταργώντας την αυτοτελή φορολόγηση) στα πτητικά επιδόματα των χειριστών της πολεμικής αεροπορίας. Με μισθούς 1500-2000 ευρώ κάνουν μια δουλειά απείρως ευκολότερη από των βουλευτών των οποίων οι κώλοι έχουν βγάλει κάλους από το καθησιό, και ξέρετε πόσο επικίνδυνος είναι ο κάλος στο κώλο; Συχνότατα κάνει μεταστάσεις στον εγκέφαλο (αποδεδειγμένο κι αυτό) κι έτσι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να κατανοήσει την σπουδαιότητα και επικινδυνότητα της δουλειάς, την κατάρτιση και τη φυσική κατάσταση που απαιτεί ο χειρισμός των μαχητικών αεροσκαφών, των ελικοπτέρων και των πυροσβεστικών. Το πτητικό επίδομα –κάπου 500 με 1000 ευρώ το μήνα- κάνει κάπως δικαιότερες τις αμοιβές, κι έρχονται τώρα και το μειώνουν. Οι τρείς αξιωματικοί που στήνονται πίσω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, παίρνουν περισσότερα (κουραστική δουλειά).Αλλά ξέχασα δεν φταίτε εσείς, το ΔΝΤ φταίει. Και μπορεί αύριο μεθαύριο να απαιτήσει να κόψουμε τις αναχαιτίσεις πάνω από το Αιγαίο (κοστίζουν και πρέπει να κάνουμε οικονομίες) και ο στόλος να μείνει δεμένος, κι εσείς ξέρετε «δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια: