Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Στάθης (μετά πολλών επαίνων)

Ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.
Ουδείς όταν τον ψήφιζε του έδινε εντολή να πάει τη χώρα στο ΔΝΤ.
Ουδείς όταν τον ψήφιζε του έδινε την εντολή να οδηγήσει τη χώρα χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη στην κοιλάδα του θανάτου.
Αν εκ των υστέρων διαπίστωσε (πράγμα όχι αληθές, διότι εκ των προτέρων εγνώριζε) ότι άλλο τι καλύτερο εκτός απ' το να οδηγήσει την Ελλάδα στην υποτέλεια δεν δύναται να κάμει, τότε, θα έπρεπε ευθύς αμέσως ή να καταθέσει την εντολή ή να απευθυνθεί στον λαό για το δέον γενέσθαι με δημοψήφισμα.
Ουδέποτε ο δρόμος προς το ΔΝΤ υπήρξε, ούτε και είναι μονόδρομος. Υπάρχουν κι άλλες λύσεις - από την κήρυξη στάσης πληρωμών και την επαναδιαπραγμάτευση των χρεών έως την άμεση συστράτευση των Ελλήνων για τη σωτηρία της πατρίδας (μάλιστα αμέσως), όμως σε μιαν άλλη βάση, όχι αυτήν της σωτηρίας των φοροφυγάδων, των μιζαδόρων, των λαμόγιων και των νταβατζήδων.
Ουδείς ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ (εκτός ίσως από ολίγους πονηρούς, ιδιοτελείς και Δυνατούς) έδωσε στον κ. Παπανδρέου την εντολή να κάνει την Ελλάδα προτεκτοράτο και τον εαυτόν του ένα ανδρείκελο. Ναι, ανδρείκελο. Εναν κατ' όνομα Πρωθυπουργό, κατ' ουσίαν εντολοδόχο των Επικυρίαρχων, τοποτηρητή των Golden Boys και γκαουλάιτερ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος, δεν είναι ειμαρμένη, δεν είναι κισμέτ, δεν είναι «μακαρία η οδός», είναι συνέπεια μιας ανικανότητας που όσον υπερασπίζεται τον εαυτό της, με φθηνές προπαγάνδες και θλιβερές σοφιστείες, αγγίζει τα όρια του εγκλήματος.
Διότι, τι άλλο από θλιβερές πασοκιές είναι οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει «διαφορετικά» απ' τους άλλους το ΔΝΤ; Τι δηλαδή; θα το αντιμετωπίσουμε από θέση ισχύος; θα του κάνουμε χρηστομάθεια; θα γίνει στα χέρια μας από στρίγγλα το ΔΝΤ αρνάκι;
Εχουν και οι σοφιστείες τα όριά τους.
Και πάντως, καθ' οδόν προς το ΔΝΤ το ΠΑΣΟΚ ήδη παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης αλλά και αμηχανίας. Στο τέλος θα ζητήσουν ευθύνες από τον λαό, γιατί τους ψήφισε! Οπως η κυρία Χριστοφιλοπούλου (στη ΝΕΤ) όταν δήλωνε «τέτοιος λαός, τέτοια κυβέρνηση»...!
Κι αμέσως μετά, καταλαβαίνοντας την γκάφα της, τα 'κανε, προσπαθώντας να τα διορθώσει, χειρότερα -συνελόντι λέγουσα ότι ο λαός φταίει κι αυτός, διότι αναγκάζει τους πολιτικούς να τον εκμαυλίζουν.
Ομως οι σοφιστείες, ενδεικτικές της δύσκολης θέσης που έχει βρεθεί το ΠΑΣΟΚ, θα άφηναν παγερά αδιάφορη τη χώρα, αν δεν ήταν ακριβώς αυτές που την οδηγούν στις Σκαιές Πύλες.
Μετά το «πιστόλι», το «κουμπί». Εχω σιχαθεί, όπως και πολύς άλλος κόσμος, αυτήν τη ρητορική των προπαγανδιστικών κλισέ: «ο Γιώργος πάτησε το κουμπί»- - που συγκαλύπτουν την αφόρητη ανικανότητά τους να καταστρώσουν κάποια στρατηγική, κάποιον εναλλακτικόν «οδικό χάρτη» εξόδου από την οδό της παράδοσης.
Ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου έχει προδώσει την εντολή που του έδωσε ο λαός. Σε άλλες εποχές θα μιλούσαν πολλοί για προδοσία της ίδιας της χώρας.
Ουδείς τού έδωσε την εντολή να αφήσει απείραχτους τους φοροφυγάδες και να κυνηγάει τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους κι όλους όσοι παράγουν τον πλούτο της χώρας.
Αν δεν μπορεί, να παραιτηθεί.
Αν πιστεύει ότι πράττει το σωστό, να ζητήσει επικύρωση απ' τον λαό με δημοψήφισμα - καθ' ότι το εν λόγω σωστό μάς το ξεφούρνισε κατόπιν εορτής και εκλογών.
Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, πόσω μάλλον το τείχος των δακρύων του ΔΝΤ. Το αδιέξοδο του κ. Γιώργου Παπανδρέου είναι δικό του κι όχι της δημοκρατίας, ούτε της χώρας, ούτε του λαού...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 20.IV.2010 stathis@enet.gr

3 σχόλια:

Κακες Παρεες είπε...

Πλεον και το ονομα του BLOG σου μας αντιπροσωπευει πληρως!!!!
Καλη Δυναμη..!!!

hackaday είπε...

Γεια σου Γιάννη... Μια και σήμερα γιορτάζει θα ήθελα να του ευχηθώ: Κακό ψόφο να έχεις πούστη. Καρκίνος στα αρχίδια με μεταστάσεις στον ανύπαρκτο εγκέφαλο σου...
Αν το σβήσεις το σχόλιο καταλαβαίνω απόλυτα αλλά δε μπορώ να κρατηθώ. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Κακές παρέες, δυστυχώς...

@hackaday, διαγράφονται μόνο υβρεις.